keskiviikko 6. marraskuuta 2013

PJT5

Eilen oli viidennet pikajuoksurääk, ... eiku reenit.

Oltiin taas jäähallissa. Ja taas lämmittelyjuostiin hallin käytävillä halli ympäri kolme kierrosta.

Sitten venyteltiin pikkasen (mm hypittiin hyppynarulla) ja sitten ruvettiin tekemään samankaltaisia harjoitteita kuin viime viikollakin. Eli juoksua temmon vaihteluilla: nopea - hidas - nopea. Se eka nopea on aina tosi hankala. En vaan pääse heti vauhtiin. Just sitähän sitä pitäskin pystyä parantamaan. Nopeasti pitäisi päästä lyhyt matka etiäpäin (noin niinkuin agia ajatellen). Mun räjähtävävoima / alkukiihdytys on olemattomissa lukemissa.

Sitten tehtiin (en muista järjestystä) myös: polvennostokävelyä (ja polvennostojuoksua), jossa ongelmana on se, että nuo tehtiin niin että ensin toinen jalka ja sitten toinen jalka (10 m kumpaakin) ja sitten molemmilla. Ylipäänsäkin noissa harjoituksissa tehdään noin ja siinä huomaa kyllä olevansa toispuoleinen - siis helpompaa  käyttää molempia jalkoja (toki se toinenkin jalka tekee töitä/tulee mukana, jotta pääsee eteenpäin, mutta se harjoiteltu tehostettu juttu tehdään eka toisella koivella ja sitten toisella) samanmoiseen suoritukseen. Sitten oli semmosia hiissaus juttuja, joista en oikeen tiiä teinkö oikein. Samoin kuin jokku hyppelyaskellukset on mulle hankalia. Sitten loikittiin sivuttain, oisko ne jotain ristikkäisaskelluksia. Jotka onnistuvat multa vain yhdestä suunnasta eli siis vasenjalka eellimmäisenä. Näitä tehtiin monta kierrosta, koska toisten piti tietty saada reeniä molempien jalkojen aloitusta, tehtiin temmon vaihteluita ja myös niin, että välillä piti juosta etuperin ja sitten taas sivuttain jne. 

Sitten siirryttiin portaisiin. Siis sinne kaukalopuolelle. Meinasin kiivetä hieman ylemmäs kuin viime viikolla. Ylöspäin meno ei ole niin paha kuin alaspäin tulo. Alaspäin tullessa pitää yleensä katsoa alaspäin - loogista eikö rotta ;) Jolloin tämmöistä korkianpaikankammoista hirvittää, ja kun hirvittää niin luotto jalkoihinkin katoaa, josta seuraa se, että liike hidastuu eli astun aina ensin varmemmalla eli vasemmalla jalalla enkä lookisesti rytmissä kumpaakin jalkaa vuorotellen käyttäen (kyllä, perusliikkeestä eli portaissa menostakin voi tehdä ongelman / vaikeasti selitettävän asian). Totesin ettei auta asiaa (reippailua) jos kiipiän ylös ja sitten tulen etanavauhdilla kauhusta kankeena jalat tutisten alas. Eli parempi vaan pidättäytyä harjoittelussa siellä katsomon alemmas osiossa. Oli kuinka luuseria tahansa. 

Tein siis omaa kierrostani kävellen, joka toisella askeleelle astuen ja juosten (käyttäen silloin jokaista porrasaskelmaa). Kun valmentaja kehoitti tekemään joka kolmannelle portaalle nousua niin rupesin hahmottelemaan jalkojani. Ilman kaidetta hommasta ei olis tullut yhtään mitään. Myös sillä oli iso merkitys kumpi jalka oli ponnistamassa ja kumpi jo kurottamassa sinne yläportaalle. Kuvittelin onnistuvani asiassa kunnes valmentaja näki toimintani ... ja oikoi "hieman" tekemisiäni. En ala tässä edes selittämään miten tein ensin ja miten sitten oikaistuna kun en kuitenkaan osaisi selittää. Toivottavasti muistan ens kerralla miten se harppominen kuuluisi tehdä ;) Enivei, sain yhdesti tehtyä tuon kolmannelle portaalle etenemisen. Tämä ei siis ollut lattiasta katsottuna kolmas porras, vaan siellä melkeen puolivälissä katsomoa olin itseäni kiusaamassa (ts siellä missä on ne kaiteet). 

Lopuksi sitten vielä juostiin loppuverkaksi pari kiekkaa hallia ympäri ja tehtiin jotain pikkasia venytteitä. 

Kotona sitten oikee jalka oli tutun kipeä koko illan. Siis jalkapöytä ja nilkka. Ainiinjoo. Nämä reenit liikuin koko ajan Lättänöillä. Muutoin oiva valinta, mutta perusjuoksuun tavislenkkarit ois paremmat. Ne kun on juoksukengät. Nuo lättänät ovat vaan jotkut marketin perushalppiskengät/lenkurat ja sen kyllä huomaa (hitto mitä hifistelyä, mutta, kengissä on eroja). 

Tänään ei ole jalka ollut enää joko ollenkaan kipeä tai ei läheskään niin kipeä kuin eilen (ei satu koko ajan). Sen sijaan vatsanseutu on hieman kipeä, kun tein aamulla kuuskymmentä vatsalihasliikettä (30+30) :P 


Seuraavat pari-kolme viikkoa on vähän epävarmaa, että onko ja jos on niin millon ja missä on noita-näitä pjt-sydeemejä. Mutta asiat selvinnevät aikanaan. 

Ei kommentteja: