tiistai 26. marraskuuta 2013

Kontaktit naksuu ja laatikkoleikit

Ma-illan ohjatut agit.

Sekalaiset tekniikkaharkat. 

Puulaatikon päälle naksuttelua. Siis tarkoitus, että koiran takajalat ois laatikon päällä ja etujalat maassa. Palkka maahan koirien jalkojen väliin, siis sitten kun koira on tehnyt oikein ja on kliksautettu naksuttimella. Nemi oli varsin pätevänä ja saatiin tehtyä monta onnistunutta harjoitetta. 

Sitten testattiin ilman esteitä että miten koira kestää lelujen heittelyn ollessaan paikoillaan tai että mä juoksen ja koira sitten hakee lelun kun vapautan sen kun oon liikkeellä. Vapautukseen ei jollain kerralla meinannu lähteä. Ja muutenkin oli vähän, että mitä kettua... miksei mennä esteille - ja menikin, kerran puomille ja kertaalleen kepeille. 

Sitten tehtiin kontaktireeniä. Muutamien esteiden kautta. Niin, että koira piti vapauttaa esteeltä kun itse on liikkeessä (ei liikkeellä). Oli hieman hankaluuksia itselläni, varsinkin puomilla. Väkisten tuli ensin se stoppi. 

Keinusta oli puhetta, kun Nemi helposti ei mene ihan loppuun asti. Mari kehoitti kokeilemaan naksua siihen - ei niin, että oiottas koiran suoritus vaan niin että se ite miettii mikähän vois olla pielessä. Harkkasessa se vapautus juttu toimi ihan hyvin keinulle. 

Aasta oli juttua, että pitäisikö Nemille ottaa juoksu-aa käyttöön. Yritin sitä nyttenkin sitten vapauttaa äkkiä ettei se pysähtyisi siihen - no mitä vielä, Nemi oli että "ai jaa, nyt sitten tämmöstä jäynää - en mee lankaan, vaan teen täydelliset 2:2 kontaktit" ... mikäpä siinä sitten ;)

Ei kommentteja: