keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Välistä leikaten


Nemi ei ollut tällä kertaa ollenkaan niin lennokkaalla ja rennolla tuulella hallilla kuin viimeksi. Ensin treenasin sen kanssa pujottelua ja heti eka yritys meni pyllylleen kun koira varasti loppuvaiheessa suoraan palkalle - ujona ihmisenä kun en ollut pyytänyt ketään vartioimaan sitä namia.. Tyhmästä päästä sitä saa sitten kärsiä. Sitten treenasin pari kertaa niin että annoin palkan kädestä - tuli ihan vauhdilla ja kunnolla loppuun asti.
Yritin myös vinossa olleen hypyn kautta mutta se ei toiminut, joten otin sitten muuten vain vinoja kulmia, mutta tässäkin oli vaikeuksia.. ei tosiaan ollut Nemin päivä. Ts ei ollut sen vaikeampia kulmia kuin mitä ollaan aiemmin harjoiteltu, mutta nyt oli ongelmia ts pujoon meno toimi mutta koira ei pujotellut ihan aina loppuun asti

Seuraavaksi siirryttiin rataharjoituksen pariin, jossa aiheena oli välistä vedot. Eli tuosta kuvasta nuo numeroidut esteet (oikeasti rata olisi jatkunut vielä 3 aitaa lisää..).


Tämä oli hankala harjoitus. Sellainen nätti "heittely" ei toiminut Nemin kanssa ollenkaan. Muistelin hieman aiemmin meille opetettua ja otin toisella kädellä vastaan ts ohjasin ekalle hypylle ja sitten peruutin hieman ja (vaihdoin jossain välissä ohjaavaa kättä) ja ohjasin koiran toiselle hypylle.
Harjoitus takkuili myös siitä syystä että Nemi ei meinannut pysyä paikallaan eikä hypätä sitä ekaa hyppyä (!) - okei, eka hyppy oli kohti sitä tuuletustötteröä (oltiin ekaa kertaa tälle kautta (sis.syksyn) ns tötterö -puolella), joten Nemskun jännitys saattoi johtua siitä.
Ekan hypyn jälkeisessä välistä vedosta haltuunotto käsky sai (tässä kohtaa ja tällä kertaa) olla tosi tiukka, jotta Nemi käänty. Otin pari kertaa myös niin että palkkasin koiran heti sen käännyttyä mun luo hypyn jälkeen. Ensin tahkottiin noita kahta hyppyä, Kati odotti namin kanssa toisen hypyn takana. Kun tämä rupesi sujumaan niin otettiin kolmaskin hyppy mukaan kuvioon - tässä vaiheessa kaksi ekaa estettä menivät jo ihan hyvin tosi hyvin Mutta kolmannelle hypylle ohjauksessa oli hitusen ongelmia ts se ei ollut niin sujuvaa kuin tuo alku koska sitten mulla oli jo kiire...

Toinen tunnin harjoituksista oli sitten leikkaus tai valssaus treeni. Eli tuosta kuvasta nuo kirjaimet. Me otettiin leikkauksilla. Tämä sujui heti ensimmäisellä yrittämällä hienosti Tosin havaittiin Nemin olevan hieman toispuoleinen eli toiselle puolelle kääntyy paremmin kuin toiselle. Esim hypättyään e-hypyn kääntyi ensin oikealle päin ja sitten mun ohjauksella vasemmalle ja kiersi esteen ns oikein (eikä hypännyt takaisin päin e:tä tai kiertänyt ns kauempaa sitä) ja siitä jatkettiin taas f:lle.
Palkkana tästä lensi narupallo, jonka perään Nemi säntäsi (hyvähyvä, eli oli tarpeeksi iloinen ja rento joten lelupalkka kiinnosti ) ja juoksi sitten yhden kunniakierroksen se suussaan ennen kuin tuli mun luo. Eli saatiin onneksi harkan loppuun onnistunut suoritus eli ei ihan keturalleen mennyt treenit (tai pelkäksi jankkaukseksi).

Ei kommentteja: