maanantai 28. tammikuuta 2008

Active agi, 24.01.


Raapustellaanpa juttuja Nemin viime torstain Active harkoista, ennen kuin kaikki vallan unhoittuu...

Ensimmäisenä harjoiteltiin pujottelua. Mari katsoi millä mallilla Nemin pujottelu onkaan. Yksittäinen pujo, lähetys abbout kuudesta metristä. Meni hyvin. Reeniä voidaan kuulemma vaikeuttaa paljonkin, kun perustreeni on tehty hyvin.

Pujottelussa on paljon ongelmia ohjaajalla. Uskalluksen puutetta. Esim vedätyksessä. Ja liikkumisessa muutoinkin. Sen olen sentään saanut jo taottua päähäni, että olen treenannut pujoa yhtälailla ollen itse vasemmalla tai oikealla puolella. Ja sillä ei Nemin kanssa olekaan mitään väliä (kop kop, ainakaan yleensä).

Tehtiin harkka missä lähetin koiran mutkalla olleeseen putkeen ja putken jälkeen haltuunotto (tai lähinnä koiran huomion kiinnittäminen itseeni ts siihen suuntaan missä olin) ja sitten pujo-käsky. Tämä meni aluksi mönkään, koska itse odotin koiraa liikaa. Siis pujon likellä. Kun otimme uusiksi ja lähdin liikkeelle, siis tallustelemaan pujon vierellä - niin mitä ihmettä! Nemi sujahti pujoon ilman minkäänlaatuista ongelmaa. Kuulemma olisin voinut tuossa kohtaa oikeasti vedättää koiraa, mutta enhän minä uskaltanut. Hyvä kun tohdin edes hengittää, kun olin niin riemuissani siitä että tuo alku toimi niin hyvin.

Pujotreenin jälkeen siirryttiin puomille. Jossa tehtiin jonkin verran toistoja. Tässä mun täytyy muistaa juosta pidemmälle kuin mihin este päättyy ja sanoa pysäytyskäskyä jo siinä vaiheessa kun alasmeno alkaa. Ja sanoa käskyä useamman kerran.

Sitten teimmekin pientä ratapätkää. Missä otin etäisyyttä koiraan pari-kolme metriä, sivusuunnassa siis. Lähdössä. Tässä oli oleellista se mihin suuntaan mun vartalo oli alussa ja toki se miten koira oli siinä lähdössä. Rata meni: hyppy - hyppy - putki - (valssi, jolle ehdin ihan hyvin) - hyppy - hyppy (haltuunotto, ajoissa koska muuten koira luuli että pääsee palkalle koska rata loppui tähän samaan kohtaan - vikalla kerralla haltuunotto oli vähän turhan terävä, mutta toki toimiva) - hyppy (~puoliympyrässä) - putki - hyppy - putki - hyppy - hyppy.

Lopuksi treenittiin vielä a:ta.

Tällä kertaa Nemiä ei kiinnostanut leikkiminen treeneissä ollenkaan, joten se keskittyi vain syömiseen (palkkana siis). Ei kun joo, kävihän se rataharkan päätteeksi riemuhumpalla lelu suussa..

Nemi istua napitti paikoillaan niin radan rakennuksen kuin rataan tutustumisenkin ajan. Ja oli hyvin työskenteleväisellä ja iloisella päällä


Ei kommentteja: