torstai 17. tammikuuta 2008

Active agia



Tämän vuoden Active agiliito on nyt korkattu. Nemin osalta siis. Merrikin olisi kyllä halunnut halliin, oli 'pikkasen' katkerana kun ei päässyt sinne..

Aloitettiin treenit puomin harjoittelulla. Ko estehän on ollut Nemin kanssa ihan retuperällä ts vailla treeniä lähes koko syksyn -vai kerran otimme sitä aiemmin. Tuota kun ei voi treenata niin että mä pitäisi hihnaa, ts mä en pysty juoksemaan tarpeeksi kovaa - ja tuossa kun ei ole tarkoituksena se, että mä jarruttaisin koiran menoa.
Teimme siis niin, että lähdin liikkeelle hieman puomin alun jälk. ja juoksin puomista ohitse eli mun piti olla liikkeessä kun sanoin koiralle käskyn ja Mari avitti tarpeen mukaan koiraa pysähtymään oikeeseen kohtaan. Sitten palasin hieman takaisin päin, kehuen samalla koiraa (tai toistellen pysäytyskäskyä) ja kun koira katsoi mun siasta eteenpäin niin vapautin sen palkalle.
Namipalkan lisäksi palkkana oli narupallo jolla leikittiin aina välillä. (leikittämiseenkin sain hyviä neuvoja )

Puomin jälkeen siirryimme a:lle, jota harkkasimme aikalailla samaan tyyliin kuin puomiakin. A:ta on treenattu pitkin syksyä, joten sille Nemillä -onneksi- alkaa olla jo ideaa tuosta suoritustavasta.
Hyvänä neuvona sain sen, että käskysanaa pitää sanoa jo silloin kun koira on a:n harjalla - olenkin painiskellut tuon käskytys ajoituksena kanssa kun se ei ole meinannut osua kohdalleen. Mutta Mari oli sitä mieltä, että koiran pitää oppia se oikea suoritustapa, se mitä siltä odotetaan eikä pysähtyä käskysanan kuultuaan. Että käskyä pitää pystyä vaikka sanomaan useampaan kertaan ja koiran täytyy tietää että sen kuuluu juosta äkkiä alas ja pistää etutassut maahan ja pysyä siinä kunnes toisin sanotaan.

Lisäksi harjoittelimme pientä ratapätkää. Jossa harjoiteltiin valssien tekemistä, niiden sijaintia ja ajoitusta eli tarpeeksi aikaisin tekemistä. Tässä kuitenkin vedin Nemin monta kertaa pois 2-hypyltä, joten vaati treeniä. 3-hypyn jälkeen koira ei ihme kyllä mennyt kertaakaan putkeen -eli haltuunotto jopa tuli tarpeeksi ajoissa (eli ennen hyppyä). Sitten piti antaa koiralle tilaa hypätä nelonen ts tehdä valssi hypyn takana, ja ajoissa sekin. Ja sitten vielä olla olematta koiran edessä - eli koiralle suora linja putkeen menoon. Ja lopuksi vielä vauhdikas, muttei liian vauhdikas pinkominen radan loppuun. Ekalla kerralla menin liian vauhdikkaasti (joopa joo) ja koira tuli mukana muttei hypännyt niitä esteitä. Sitten kun otin lievan haltuunoton (ilman että itse olisin pysähtynyt ) putken jälkeen niin koirakin hyppäsi ne hypyt.

Ihan lopussa otin vielä pujottelun kertaalleen, jonka palkkasin kädestä. Ja sain Marilta satikutia - koira alkaa helposti katsomaan käsiä jos sitä vähänkään palkkaa kädestä. Että tuota..


Ei kommentteja: