perjantai 4. tammikuuta 2008

Sei...is


Hallilla otin koirien kanssa hieman myös tottista. Nemille paikallaolon epätokomaisesti, eli kun keräsin esteitä treenin jälkeen pois niin ensin koira oli paikallamakuussa.. jossa se alkoi olemaan hieman levottoman oloinen, joten kävin palkkaamassa ja vapauttamassa sen. Ja sen jälkeen käskin sen istumaan (hallin laitaan, penkkien likellä) ja jatkoin esteiden siirtelyä. Varmuuden varalta toistelin sille 'paikka'-käskyä aina välillä... ehkä vain omaksi varmuudeksi  Ja neiti sen kuns istua napotti  Häntä rupesi heilumaan ja ilme kirkastui kun lähestyin koiraa -mutta paikallaan pysyi- palkatakseni ja vapauttaakseni sen. Tässä meni varmaan useampi minuutti, tuossa esteiden keruussa.

Merrin kanssa harjoittelin luoksetuloa, jossa havaitsin sitten sellaisen ikävän asian että sen lopputuleminen on hidastunut ts oli hidasta. Ja lopulta se pysähtyi pari metriä mua ennen epävarman näköisenä. Voi rähmä! Olen sitten sekoittanut sille alon ja avon luoksetulon... Otin pari kertaa luoksetulon niin että heitin pallon eli koira sai vauhdilla jatkaa matkaa. Ja sitten kertaalleen normaalina jolloin koira tuli ihan nätisti suoraan sivulle.

Lisäksi kokeilin liikkeestä seisomista "sei"-käskyllä. Tehtiin tämä kolmesti (ilman loppu istumista) ja Mersu pysähtyi joka kerta hienosti!


Ei kommentteja: