tiistai 8. tammikuuta 2008

Kevätkauden aloitus



Ryhmästä oli paikalla "isojen" puolella Hessu, Mortti & Piitu ja "pienissä" Eppu, Jesperi, Matu ja Tinka.

Pikkutreenin teemana joulutauon jälkeen oli pujottelu. Ja nimenomaan pujotteluun tulo jonkun muun esteen kautta - ohjaajille opetteluun ohjaus & käskytys ennen pujottelua. Käskytyksen oikea-aikaisuus oli tälläkin kertaa valttia. Sekä maltti 

Ensin muisteltiin pujottelua yksinkertaisella harjoituksella:

Jossa oli tärkeää sanoa koiralle pujottelun aloituskäsky hyvissä ajoin, joidenkin kanssa jo ennen hyppyä, sekä antaa koiralle aikaa tilaa ja hakea pujottelun oikea väli eikä itse liikaa kiirehtiä edelle (jos koira ei vielä kestä vedätystä).
Muistakaa myös käskyttää / ohjata koira esteen loppuun asti, aika monet koirat lähtivät esteeltä pois hieman ennen loppua. Varsinkin alkuopettelussa (ennen kuin este on koirille 110% varma) kannattaa pitää kiinni siitä miten koiraa ohjaa, mitä sanoo jne.

Toisessa ja kolmannessa (kirjaimet) harjoituksessa otettiin putki mukaan...

Kun koirat olivat putkessa ohjaajalla oli kyllin aikaa ja tilaa kepeille menoa silmällä pitäen. Tässäkin oli hyvä antaa koiralle tilaa pujotteluun menoon - jos itse oli turhan lähellä keppejä niin ajoi helposti koiran väärään väliin.
Viimeisimmässä harjoituksessa (a-d) tiukka käännös (haltuunotto) c-hypyn jälkeen ja sitten lähes suora meno pujotteluun.

Kivasti alkoi "kevätlukukausi" - näkemisiin taas viikon päästä

Ps. Edelleenkään en voi olla korostamatta paikallaolon tärkeyttä, ohjaajalle on huomattavasti helpompaa jos voi luottaa siihen että koira pysyy siellä ensimmäisen esteen takana ja voi itse siirtyä 1-n:n esteen taakse aloittamaan esteille ohjauksen.

Ei kommentteja: