perjantai 30. maaliskuuta 2007

Work-shops


Merrin agilityharjoitukset muistuttivat lievästi kouluaikaisia liikuntatunteja. Niitä silloin rasittavia missä kierrettiin tehtävästä toiseen; milloin piti tehdä mitäkin enemmän tai vielä enemmän ahdistavia voimistelu/liikunta -suorituksia. Tosin eiliset toimintapisteet poikkesivat merkittävästi näistä koululiikunta -jutuista, sillä yksikään ei ahdistanut eikä ollut tunnetta "voi ei, toivottavasti en ehdi tehdä tuota" tai "ei kait minun tarvitse" ;)

Itseasiassa kävi niin että Merrin kanssa ei sitä yhtä "pistettä" ehditty kokeilemaan ollenkaan. Mutta toisaalta koko tunnin ajan sai harjoitella jotain, ja ne muutkin olivat varsin hyödyllisiä, joten ei hätiä mitiä.

Harjoittelimme siis putkeen syöksyä suoralla putkella. Namikuppi siellä putken päässä. Ja hyppy ennen putkea.

Sekä siivekkeen kiertoa eli takaa -käskyä. Kädellä ohjausta / vippausta ja namipalkka siellä siivekkeen takana. Eli koiran ei tarvinnut tehdä muuta kuin kiertää siiveke sinne hypyn taakse eikä edes hypätä kun palkka tuli jo..

Lisäksi harjoittelimme a:ta jonka alla oli putki. Välillä ohjasin koiran putkeen ja välillä taas aalle. Yritin pysäyttää Merrin a:n kontaktilla - mutta vanha koira ei ilmeisesti opi uusia temppuja, ja toisaalta en kyllä halua että se rupeaisi taas hidastelemaan ja matelemaan a:lla. Joten niin kauan hyvä kun ei tee kontaktivirheitä.

Lopuksi (ts en oikeesti mennyt näitä workshoppeja tässä järjestyksessä) otimme vielä puolikasta pujottelua. Niin että lopussa oli nami"lautasella" lihapullan palanen. Ihmeekseni Merri ihmeen vähän jätti pujoa puolitiehen ja syöksyi namille. 8 kertaa kymmenestä se pujotteli kunnolla loppuun asti. Ja kauempaa lähettäminen onnistui ja mä pystyin jättäytymään sinne taaemmaksi.
Tämä taisi olla parhainta antia treeneissä :)


Ei kommentteja: