keskiviikko 14. maaliskuuta 2007

Viime sunnuntain tokoamiset



Täysin uutena asiana mulle (+Merrille) harjoittelimme merkkiä. Eli merkki-törpön kiertämistä. Ohjasin koiran siis namilla kiertämään merkki-ämpärin ja palkkasin kiertämisen jälkeen. Muutaman toiston jälkeen otin käsky sanankin mukaan ('merkki'). Teimme muutaman toiston, ja sitten seuraava koirakko siirtyi harjoittelemaan ja me menimme syrjään (otin tuolloin jotain pienempiä juttuja kuten sivulle tulemista tai pieniä seuraamispätkiä tai annoin koiran vaan olla ja nuuskuttaa). Jahka koko kierros oli mennyt läpi ja oli taas meidän vuoro harjoitella merkillä niin pystyin jo lähettämään Merrin merkille 1-2 metrin päästä. Näytin kyllä samalla kädellä ja tein pienen kaarrosliikkeen, jotta Merri tajuaisi mitä ajan takaa. Hyvin se jo näytti oppivan että sen ei todellakaan tarvi tehdä mitään muuta kuin kiertää se törppö.
En ottanut mukaan vielä mitään pysäyttämisiä enkä mitään sellaisia. Kunhan Merri vain kiersi ämpärin niin sillä hyvä.

Aluksi Merri oli kyllä ihan ihmeissään, hyppi törpön yli. Kosketti sitä tassuillaan tai kuonollaan. Mutta loppujen lopuksi hyvinkin pian tajusi mitä sen odotetaan tekevän.

**Otinpa sitten pari päivää sitten kaapista pienen ämpärin ja laitoin sen lattialle, jotta olisimme harjoitelleet kotonakin tätä 'merkkiä'. Mutta mitä tekee Merri? Hyppii, potkii, kantaa, koskee, kiertää - mutta juoksee välillä läheiselle sohvalle - jne Noo, saatiin me pari kunnon harjoitusta tehdyksi, jahka mä lakkasin nauramasta.
Otin saman myös Nemin kanssa. Toimi paremmin eli mun ei tarvinnut nauraa niin paljon. Mutta kumpikaan koirista ei varmaan ymmärtänyt, että mitä ihmettä siinä muka nyt sitten tehtiin. Että noin pienistä jutuista Kaisa on tyytyväinen ja antaa namia. Vaikka Merri ois voinut samassa ajassa tehdä niin paljon muutakin
**

Lisäksi harjoittelimme noutoa. Huomiona meille oli se, että mun täytyy ruveta kiinnittämään huomiota siihen, että Merri tuo kapulan yhdellä käskyllä. Toisinsanoen en saa itse pälpättää käskyjä.. Kokeilinkin kyllä ja hyvin Merri hakee kapulan yhdelläkin käskytyksellä - tai jos ei hakenut niin olin vain hiljaa ja kohta koira kipitti kapulan luo. Positiivista oli se, että Merri ottaa kapulan ihan hyvin suuhunsa eikä leiki sillä tms. Ja toisaalta ei varasta hakuun eli odottaa haku -käskyä.
Pidon ja annon kanssa on vielä kovasti töitä, Merri joko tiputtaa kapulan heti tai odottaa tovin ja tiputtaa sitten. Tiputuksesta en toki palkkaa. Mutta on kovin hidasta tuo ajan pidentäminen, mutta jospa se siitä.

Ongelmana noudossa on se, että Merri tyrkyttää tassuaan samalla kun tuo kapulan. Eli sanoo päivää joka kerta kun tuo sen kapulan. "ota nyt tää".

Muutoin treenailin liikkeestä seisomista, ja seuraamista hieman. Seisomisessa tarvii pieniä apuja, jotka pitäisi häivyttää pikkuhiljaa pois...

Ei kommentteja: