tiistai 6. maaliskuuta 2007

Monta hylkyä :)


Nemin agi-harjoituksissa ma-iltana oli käynyt kato eli hiihtoloma oli vienyt sekä toisen kouluttajista että puolet ryhmäläisistä. Pienemmällä poppoolla rakennettiin siis koko pitkä rata (A.Virtasen virallinen kisarata). Kaikki kävivät radan kertaalleen läpi, jäämättä jankkailemaan erinäisiä vikaan menneitä kohtia. Ja toisella kierroksella jokainen pääsi ottamaan uusiksi jonkun / joitakin kohtia tai koko radan.

Nemin kanssa ensimmäinen "hylky" tuli neljännellä esteellä kun koira meni väärään päähän putkea. En antanut sen häiritä vaan jatkoin matkaa hyppy, a (pysyi hyvin kontaktilla, palkkasin), putki ja pujottelu. Haki tosi hyvin pujon ekan välin ja pujotteli virheittä loppuun asti
->putkeen, meni Jonka jälkeen oli vuorossa hyppy-kuvio, joissa tuli kieltoja, väärin päin hyppelemisiä jne eli Nemi oli hieman levoton ja katseli aidan läpi että mitä toisella puolen kenttää tapahtui. Hyppelytin sen jollain lailla ko hypyt läpi ja sitten puomille. Puomi sujui taas ihan hyvin. Samoin siitä hyppy ja putkeen (en ole varma menikö oikeeseen päähän, mutten välittänyt siitä, pääasia että irtosi putkeen). Loppuhypyt eivät menneet kovin hyvin ns loppusuoralla, mun sijoittuminen oli huonoa eikä Nemi oikein irronnut.

Toisella kerralla otettiin alku pujon jälkeiseen putkeen asti ja puomilta loppuun. Tällä kertaa alussa sain Nemin harha-ajatuksilta takaisin työntekoon eli kivasti koira keskittyi tekemiseen. Tosin pujotteluun käskytys oli nyt huonompi ja siinä tuli virhe. Loppua (putken jälk) en osannut edelleenkään ohjata hyvin.

Kaikesta sähellyksestä huolimatta olin tosi tyytyväinen: Nemillä oli intoa tekemiseen, lähti innolla reenimään ja muutamia pätkiä meni hyvin

Toisaalta myös kritiikkiä löytyy eli lähdössä pysymiseen pitää kiinnittää huomiota, koira lähtee helposti kulkeilemaan lähdöstä. Aiemmin pysyi tosi hyvin, enää ei.

Pitää käyttää satunnaispalkkausta eli namikuppi (tms) välillä parin esteen jälkeen, välillä useamman. Niin ettei Nemi aina tietäisi milloin se saa sen palkan. Samaten mun pitäisi vaihdella äänensävyjä käskyihin ja kehuihin. Kokeilla mikä tehoaa parhaiten, tilanteesta riippuen.


Ei kommentteja: