perjantai 23. maaliskuuta 2007

Namien piilotusleikki..



... on meidän koirien keskuudessa hauskimpia "sisätila -leikkejä" mitä kuvitella saattaa. Ihmekös tuo, koirat pääsevät tohottamaan ja käyttämään nenäänsä - ja palkkana on namia (jonka voi pistellä heti löydettyään suuhunsa).

Toisaalta tässä on myös hyvä paikallaanolo -harjoitus. Sillä yleensä komennan koirat johonkin huoneeseen istumaan/maahan paikalleen samalla kun piilottelen nameja ympäri asuntoa. Välillä huutelen varmistukseksi "paikka" käskyä (kuten eilen), mutta en käy palkkailemassa niitä välillä. Ja osittainhan tämä on sitten sellainen "piilo paikallaolo" koska itse huitelen huoneesta toiseen...

Näitä piilotusleikkejä kun ruvettiin tekemään niin, että molemmat koirat etsivät, niin Nemillä meni jonkin aikaa (joitakin kertoja) ennen kuin se rupesi ihan itsenäiseen työskentelyyn. Aiemmin juoksi miljoonaa pitkin taloa Merrin perässä - nyt jo syöksyy itse tarkistelemaan eri paikkoja.

Tuossa vaan alkaa oma mielikuvitus loppumaan niiden "piilojen" suhteen, joten koirilla ei kauaa mene kun kaikki namit on löydetty. Mutta onpahan jotain aktivointia hetkeksi.. jos omistajaa muutoin laiskotuttaa.. ;)

Ei kommentteja: