tiistai 3. syyskuuta 2019

Tanssitreenit viikolla 35

Sunnuntaina oli vuorossa tanssireenit okk:n harjoitusryhmässä.
Ensin käytiin kunnon lenkki Hiirosen urheilupuiston maastossa (kovasti oli kaikenlaista tulijaa ja menijää) ja sitten ruvettiin treenimään.

Aluksi tehtiin positio pätkiä lähinnä siis hyvää asennetta sekä vas että oik seuraamisesta ja siitä palkkausta sekä välipositiota ja kokeiltiin positoiden vaihdoksia. Edelleenkään en tiedä miten kannattaisi vaihtaa "agi" (väli pos.):sta oik.seuruuseen tai "front"ista perusseuraamiseen. Front'ia tehtiin myös pikkuisen mutta siihen Kiki ei oikein lähtenyt niin hyvin mukaan; paikka hieman hukassa ja mietin, että saas nähdä mitä tästäkin tulee. Kikin asenteeseen olin silti pääsääntöisesti tosi tyytyväinen - hyvä treenien aloitus :-)

Sitten jätin Kikin hihnakoukkuun kiinni ja menin itsekseni treenaamaan koreota. Kuuntelin biisiä korvakuulokkeista jottei häiritty muita. Vähän aneemiselta silti tuntui itsekseen liikuskella harkkakentällä. Esim en oikein osaa hahmottaa kauanko aloitukseen (tassutemput ja ekaan positioon siirtyminen) menee aikaa. Jonkunlainen ajatus kehäsuunnitelmasta mulla toki ollut jo pidemmän aikaa, mutta jok tap kävin ohjelman muutaman kerran läpi.



Tämän jälkeen hain Kikin "seinästä" ja otin tarvikelaatikosta puukiekon ("vati") ja tehtiin hieman takapäätreeniä ts lähinnä vahvistelin fronttia. Kun oltiin sitä tehty siinä puukannolla joitain toistoja niin nostin puun syrjään ja tehtiin frontteja ilman "vatia" - tosi hienosti Kiki sittenkin tarjoili oikeaa positiota :-)
Sitten tehtiin vielä sillä vadintapaisella pertsakiertelyitä (perusasentoon tulemista, vadin kiertoa, ja tanssitemppua).

Sitten pistin Kikin jäähylle ja katselin muiden treenejä. Kysyin muilta miten pivot pitäisi suorittaa, kun olen vähän niin ja näin otanko sitä ohjelmaan vai en. Muutamat testasivat koreoitaan musiikin kanssa, kysyivät sitten, että teenkö minäkin Kikin kanssa. Olin, että "njäääh, ei me taideta" kun se "agi" ei siinä alussa enää oikein toimi ja fronttikin on ihan vaiheessa vielä ja koirakin on niin hulvaton ja vetää aina kierrokset pelkästään kun kävellään kehään ns aloitukseen jne. Ja oltiin reenattu jo vaikka mitä.

Treenitoverit saivat kuitenkin ylipuhuttua minut testaamaan sitä esitystä. Ja hyvä niin, koska
a)meni paremmin kuin oletin
b)saatiin hyviä kommentteja "esityksen" päätteeksi

No miten sitten meni niin kuin omasta mielestä? Kehään Kiki lähti yllättävänkin rauhallisesti, tassutemput eivät sujuneet niin hyvin kuin pitäisi eli siinä oli vähän sähläystä. Agi meni hieman kalasteluksi, tuli siis positioon mutta ei kulje siinä mieluusti. Sen jälkeen oik seuruu meni hyvin, samoin vas. seuruu. Frontissa yllätyin, koska Kiki pysyi positioissa koko vaadittavan pätkän - palkkasin sen siinä välissä. Seuraavassa pidemmässä vas.seuruu osiossa Kiki oli kyllä ihan hyvällä asenteella mukana hommissa, mutta se päätti kesken matkan vaihtaa puolta (oik.seuruuseen) :-D seurautin sitä sitten siinä jonkun matkaa kunnes vaihdatin sen takas vasemmalle, koska seuraavaksi oli musassa tulossa se kohta mihin olen suunnitellut niitä pivotteja. Tehtiin yks pivot oikealle (periaatteessa musaan sopisi että niitä olisi siinä kaks, pieni tauko ts perusseuruuta hetki välissä, mutta vas pivot ei ole niin hyvin hallinnassa kuin oik.). Sitten oli vuorossa twistit (2kpl) jotka eivät tainneet ihan osua oikeisiin (tililililii) kohtiin. Ja sitten olikin enää lopputemppu, mikä onnistui ihan hyvin :-)

Ja siis mun pitää uudistaa kuitenkin meidän kehänkäyttösuunnitelma, koska nyt front oli niin, että yleisö (/tuomarit) näkivät vain kauemmas siirtyvän koiranpyllyn :-D
Ja minä kun oon säätänyt sen ohjelman muka hyväksi, tyyliin kehän käyttö ja alun oik./vas seuraamiset että ne näkyvät ja se position vaihdos toimii kun teen sen sinne suuntaan jne. Mutta pitää pyöritellä tuo nyt kuitenkin uusiksi. Jotenkin. Plus se alun eka positio (agi) pitää vaihtaa tai miettiä kuinka vaikea olisi opettaa Kikille siihen suuntia, tai jotain.

Hieman olen myös miettinyt sitä, että kun frontin jälkeen on melko pitkään vas.seuruuta ennen pivotteja ja twistejä, että pitäisikö ihan suunnitella siihen välillä sitä oik.seuruuta? Jos koirakin tykkää vaihtelusta ...

Ei kommentteja: