tiistai 24. syyskuuta 2019

Kikin namitestit - makuraati vol.4

Tässä kun treeneissä hypätään tämän tästä niin kaapissa pitää olla kosolti nameja. En ole enää aikoihin ostanut nakkeja tai lihapullia. Jälkimmäiset murustuvat ja kostuvat ja haiseva ylipahalle (mikä toki koirista on hyvä juttu, se haju siis) ja ensimmäiset Kiki hotkii niin että kohta oksentaa ne ulos.

Jossain vaiheessa löysin nämä lihakiekot, näitä on muutamaa eri makuvaihtoehtoa, mutta valitettavasti ainakin Oulun seudulla näitä myydään vain harvoissa kaupoissa. Niinpä olenkin ostanut niitä jemmaan useamman pussin aina kerralla kun olen jostain löytänyt. Kikille ne ovat maistuneet hyvin ja ne ovat suoraan sopivan kokoisia (vaikka joskus olen kyllä puolittanut niitä, murtuvat kohtuu helposti joten voi reenatessa antaa vain puolikkaan jos palkkaa pitää antaa paljon/tiheästi).


Sitten bongasin lähikaupasta tarjouksesta ranchoksia, näitä löytyy sekä härkä että kana versioita. Ranchokset ovat tällä hetkellä in, ainakin jos Kikiltä kysytään, ja lihakiekot eivät enää ole niin himoittuja. Mutta tarjousaika loppui jo jokin aika sitten, joten nyt hinta/määräsuhde ei ole kovin hyvä. Ainakaan siihen, että ranchoksia syöttäisi koiralle perustreeninameina. Plus ihan hyväkin pitää koiralle jotain herkkua the herkkuna (toisinaan treeneissä on hyvä että on eri arvoisia nameja; johon toki vaikuttaa myös oma hehkutus ja namihetsaus).


Kävin tänään ostamassa koirille pakastelihapullia (Maukas, olikohan kana-lohi-kasvis), ja ostin samalla Kikille testattavaksi tälläisia lihapötköjä, jotka myyjä möi mulle näppärinä ... leikataan sopivan kokoisiksi paloiksi ja muut "makkarat" säilyvät seuraavaan kertaan (jos niitä ei "kuori"). En ruvennut vielä pilkomaan ja testailemaan kun tässä nyt on pari lepopäivää varsinaisesta koiratreenauksesta.


Ei kommentteja: