keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Pentukurssi, neljäs kerta

Maanantaina ajelin Kikin kanssa kaksistaan Martsaan, Nemin jätin kotiin kun oli sen verran kuuma etten viitsinyt sitä autossa pitää (tai avata ikkunoita kokonaan auki, eikä siellä sittenkään varmaan koiralla kovin lystiä olisi ollut).

Taaskaan en muista missä järkässä me näitä juttuja  tehtiin, enkä ole varma muistanko kaikkia edes. Paikkailen sitten kirjoitusta jos myöhemmin muistan jotain mitä täältä uupuu.

  1. Puomi. Niin, että koira nostettiin sinne keskelle ja sitten pidettiin kii ja naksuteltiin ja namiteltiin se kulkemaan sieltä pois. Mari piti Kikiä ja mä toimin naksu & nami -tehtävässä. Tosin Kiki ei tarvinnut kun yhdessä kohtaa naksun ja namin, muuten meni tosi reippaasti. 
  2. Keinu. Niin, että Mari piti keinua ylhäällä toisesta päästä ja mä nostin Kikin toiseen päähän, pidin koiraa toisella kädellä (kaulapannan hujakoilta) ja toisessa kädessä pidin nameja niin että koira ois ollu suorassa katse eteenpäin ja sitten Mari heilutti hieman sitä keinua. Sekään ei Kikiä ahistanu. 
  3. Siivekkeen kiertoa. Hihnan kanssa oli hankalaa, joten päästin koiran taas irti. No sehän oli niin sukkela  tekemään sitä kiertoa etten ehtiny palkkakuppia kunnolla vaihella paikasta toiseen.
    ---ehep, nyt ei taidettu kuitenkaan käyttää palkkakuppia enää? Olikohan tämä niin, että koiran olisi pitänyt tehdä pidemmästikin se kierto ja sillä namin heitolla yritettiin edesauttaa sellaista toimintoa?
  4. Siivekkeen kiertoa niin, että olisi pitänyt tehdä samalla valsseja tai .. jotain. Opettaa koira siis siihen, että se hoksaa tietynpuoleisella askeleen otolla lähteä kiertämään. Tämä ei meiltä sujunut. Taisi tulla kotiläksyksi joku tämmönen juttu. 
  5. Väliin tulemisen alkeita. Siinä heiteltiin nameja - ensin jalan vierestä taakse ja sitten jalkojen välistä eteenpäin ja piti naksuttaa kun koira tuli jalkojen välistä. Tämä sujui ihan kivasti. Myös kotiläksynä. 
  6. Tassukosketusta alustalle. Tätä tehtiin lopuksi ja lelulla. Oli aika yllättävää, että Kiki tuli niin loistavasti leluun kiinni vaikka oltiin lopputunnissa menossa ja se oli syönyt jo nameja (Merrillä ja Nemillä lelupalkat ovat toimineet yleensä vain reenin alussa ja ei sillon kun ne ovat tienneet, että namiakin on taskussa). Mutta siis lelulla ko reeniin sai paremmin draivin. 
  7. Peruutusta. Alkeita. Muutama ihan hyvä idean toteutus saatiin tehtyä - ollaan ihan alussa tässä peruutusreenissä. 
Kiki tahtoo jotain, ehkä ruokaa tai ulos. jatkan raapustusta joskus jos muistuu muuta kerrottavaa mieleen.

Ei kommentteja: