maanantai 20. kesäkuuta 2016

Pentukurssi, kuudes kerta

Viime viikon maanantain treenit. Ei tehty mitään harjoituksia agiesteillä. 

Harkattiin sitä omaa laatikkoa eli laatikkoon menemistä. Meni ihan kivasti. Sitten laitettiin laatikot jonoon ja kävelytettiin vuoron perään koirat niistä eli pennut pääsivät reenimään kurssitovereidenkin laatikoilla. 

Sitten tehtiin sitä vatireeniä. Mari kertoi miten edetä ja mitä tehdä ensin. 

Sitten tehtiin seisomista. Etupalkalla. Pitäisi pystyä siirtelemään koiran tassuja tai "huojuttamaan" koiraa ja koiran pitäisi pysyä seisomassa (tuijottaa etupalkkaa jolle se vapautetaan jossain välissä). Taisi mennä sähtäämiseksi Kikin kanssa. 

Tehtiin myös semmonen jahtaus / lelupalkka reeni. Eli Mari piti pentua. Itse piti lähteä liikkeelle, ensin siis hetsattiin koiraa ts kerrottiin, että tää lelu on nyt mulla mukana/kädessä ja kun oli ite liikkeellä niin vapautettiin koira ja sitten tiputettiin se lelu. Ja pointti oli se, että koiran pitäisi poimia se lelu siitä matkan varrelta vaikka ohjaajan jalat menevät eteenpäin. Kiki poimi lelun (jee :)). 

Jalkojen väliintulemis harjoitus niin, että ensin on jätetty palkka eemmäs. Noh, en hetsannu Kikiä eikä se hokannut sitä lelun jättöä joten ei ollut ihan onnistunut reeni. Tarvii lisää väliintuemisharjoittelua että oikeesti tohin hetsata sen lelun sille ja sitten yrittää tuota tehtävää kunnolla. 

Kotiläksyksi tuli edellisten lisäksi peruutusta pehmeälle alustalle; ei olla tehty. Ja oven kolautusta; ei olla tehty. 

Väliin tulemista ollaan reenitty lenkeillä ja Kiki on alkanut oppimaan aika hyvin sen istumisenkin jo siihen. Siitä pitäisi sitten jatkaa niin, että koira kestäisi sen, että itse siirtyy pois siitä eli koira jää istumaan vaikkei ole enää jalkojen välissä. Ei olla sitä vielä reenattu. Vatia reenattiin joku päivä alkuviikosta ja se meni ihan kivasti (sen epäonnistuneen reenin jälkeen oli toimiva harkkakerta). 

Tänään on viimiset reenit ennen koutsien (ja pentujen) kesälomaa. Lomalle onkin sitten kovasti kotiläksyjä ... 


Ei kommentteja: