maanantai 22. syyskuuta 2014

Suunnitelman ensimmäinen hahmotelma

Ensinnäkin. Tavoite: TK2.

Ylempien luokkien liikkeissä on niin paljon epävarmuustekijöitä, jotta en aseta tavoitetta avo-luokkaa ylemmäksi. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö reenattas niitä juttuja, jopa ns tavoitteellisen oloisesti. Varsinkin kun avon reenaaminen yksistään on melkoista junnaamista ja sinällään tylsääkin jos vain sitä harjoituttaa.


Avon liikkeet; mitä jo osataan, mitä pitäisi viilailla, miten - jos tiedän
Paikallaolo Harjoteltu paljon. Melko hyvällä pohjalla jo.  Aloitusta. Koira varmasti kuulolla kun sanon käskyn. Häiriöitä, kuten haukkuvia koiria ... Ehkä pitäisi ottaa paikkamakuita muuallakin kuin tok-reeneissä / samassa paikassa johon N on jo tottunut. 
Seuraaminen Välillä ihan ok. Peruutus hyvä. Sivuaskeleet semit. Juokseminen parantunut. Liikkeelle lähtöjä, selvempiä temmon vaihteluita, käännöksiä. Häiriöseuruuta.  ?
Vaihtelevasti. Yllättävästi. 
Liikkeestä maahanmeno Aika hyvä.  Ei turhia apuja käskytykseen. Selvästi koira mukaan seuruuseen.  ?
Luoksetulo Alon luoksari ;)
lyhyeltä matkalta joskus hyvä stoppi
Mieti käskytys. Pidennä roimasti matkaa.  ?
Liikkeestä seisominen Aika hyvä.  Ei turhia apuja käskytykseen. Selvästi koira mukaan seuruuseen. Älä ole epävarma ?
Nouto Joskus osataan, yleensä ei.  Heiton jälkeistä intoa kapulan hakuun. Loppuasentoa. Jos koira tulee kauempaa se kääntyy turhan äkkiä ja tyyrää itseäään mua kohti turhan kaukaa.
Haukkuminen pois, mutta miten?
Ei saa tehdä liikaa toistoja samalla reenikerralla.
Loppuasento, lisää takakierto -harkkaa.
Kaukot Aika hyvä.  Häiriöreeniä lisää, etäisyyttä lisää ts vaihdellen.  ?
Hyppy joskus osaa, joskus ei.  Irtoamista (kauemmas esteestä - suorassa linjassa, ei esteen kiertoa ts esteen sivulle hypyn jälkeen), istumista.  Nopeutta siihen, että sanon "istu" jottei Nemi ole liian kaukana (sivusuunnassa) esteestä. 

Ei kommentteja: