keskiviikko 3. syyskuuta 2014

BH-kurssi 4/4

Onneksi mun ei tarvitse harrastaa rallytokoa, jäipä kökkömaku suuhun ko lajista yhden kisaturisteilun ja siitä seuranneen jälkipyykin verran. Mutta se siitä. Jatkamme mukavampiin aiheisiin eli Nemin eilisiin reeneihin.

Eilen oli viimeinen kerta bh-kurssista. Kokoonnuttiin taas Zeppeliinin parkkipaikalla. Tällä kertaa paikalla oli neljä koirakkoa, yks sellainen jota ei ollut ennen näkynyt. Yksi nuori dobermanniuros. Tämä dobberi olikin sitten Nemin parina kun reenattiin tottis osuutta. 
Huomasin "kasvaneeni ihmisenä" (hih), kun tajusin ajattelevani, että oli hyvä, että juuri ko koira oli Nemin parina. Koska
a)outo koira
b)äänekäs, hivenen vielä villi koira
Siinä tuli hyvää häiriötä Nemin paikkamakuuseen :)

Ensin kuitenkin tehtiin kaikille koirille kaupunkireeniä, joka meni siis näin:
- käytiin ihmisjoukkion luona porisemassa niitä näitä
- koiraa talutettiin ees taas parkkiksella 
- ensin pari tyyppiä (ryhmäläiset vuorollaan eri roolisuorituksissa) juoksi ohi. 
- sitten Katja talutti Kisman (bortsunarttu) ohi pari kertaa
- sitten ryhmäläiset meni ohi sauvojen kanssa ja ostoskärryjä työntäen
- sitten käytiin porisuttamassa Katjaa, joka istui autolla, avasi auton oven ja käynnisti auton
- sitten vietiin koira kiinni lipputankoon ja mentiin auton taakse piiloon
- Katja talutti Kisman pari kertaa muutaman metrin päästä ohi (koirasta, ei ohjaajasta)
- palattiin koiran luo ja haettiin se matkaan ja käytiin vielä "tuomarin ja muiden" luona juttelemassa niitä näitä

Nemi haukahti kerran Kismalle. Mä vähän mokasin kun en höpöttäny/käskyttäny sitä koko ajan eli annoin sen koiran tulla siihen "yllättäen" enkä ennakoinu Nemille tilannetta. Sitten Nemi myös koitti kiertää niitä kaivonkansia mitä siinä parkkiksella oli. Se kun häiriintyy niistä. Lipputangon (whatever) luona se oli noussu istumaan vaikka jätin sen maahan. Mutta ei välittäny koirasta, ei tempoillu eikä haukkunu. Muuten ihan kivasti meni. 

Tottis osuudessa "ilmoittautuminen" sujui hyvin. Paikkamakuu meni tosi hyvin (pistin varalta Nemin liinaan kun pelkäsin jos se tempasee jonkun yhtäkkiä liikkuvan (kissa, jänis, jne) perään vieressä olleelle autotielle). Sitten kun olin ite vapauttamassa Nemiä niin se nousi ylös ennen kuin sai luvan (pistin kun palasin koiran luo koiran eteen nakin niin se meinasi varastaa sille ja mun piti vähän simputtaa Nemiä... ;)). 

Kaaviosta tehtiin hihnaseuruu ja ne muut liikkeet. Hihnaseuruu meni paremmin kuin kertaakaan aiemmin :) Olin varsin iloisesti yllättynyt. Toki siellä pieniä herppaantumisia oli ettei se täydellistä ollut, mutta huomattava parannus aiempaan kuitenkin. Ihmisryhmäkin sujui paremmin, kiersin ehkä vähän enemmän kuin sen kasin, mutta kun halusin reeniä sitä enemmän kun sitä tulee vähemmän tehtyä (pitäs mennä varmaan rotuaarille reenaamaan ;)) Luoksarissa Nemi nousi seisomaan kun Katja heilautti kädellä että saan kutsua koiran  - epäilin ettei se ois kolmestakymmenestä askeleesta tehnyt voi-kakea (sei-maa) joten kutsuin kuitenkin luokse kuin että oisin alkanut palauttamaan koiraa takas alkuperäisasetuksiin. 

Hyvä ja kannattava kurssi oli :) Opittiin paljon ja oli mukavata :)

Ei kommentteja: