keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Paskaa niskaan - häiriöherkät koirat vai ohjaajat

Mietin perjantaina, että lähdenkö lauantaina kuvaamaan koiria Limingan ryhmänäyttelyyn vai Haukkukeitaalle rallytokokilpailuihin. Valitsin jälkimmäisen koska en ollut aiemmin käynyt ko lajia katsomassa ja kiinnosti nähdä mistä siinä on kyse. Metkannäköisiä suorituksia tulikin nähtyä iso kimppu. Lajin parissa rotukirjo on laaja, ratoja tehtiin eri tyyleillä ja useimmat suoritukset näyttivät varsin kivoilta. Lajia sen kummemmin tuntematta en toki osaa sanoa mikä oli parempi suoritus kuin toinen, mutta minun silmään vaikutti ihan kivalta tekemiseltä. Ja on kiva, että on erilaisia harrastuslajeja mitä touhuta koiransa kanssa. Pääasia, että koiran kanssa puuhaillaan jotain :)

Otin kisoista noin tuhat kuvaa, joita sitten innokkaasti muokkailin sunnuntaina ja netitin jotain sata kipaletta (kaikki kuvat eivät tietenkään ole julkaisukelpoisia). Vielä olisi noin neljäsataa kuvaa jonossa odottamassa käsittelyä. 

Tänään sitten sattumoisin eksyin lajin feisbuuk-ryhmään, jossa syytetään kisoissa valokuvanneita henkilöitä koirien suoritusten pilaamisesta. Ei minulla ollut mitään käsitystä siitä, että rallytoksukisoissa pitäisi olla kuin huopatossutehtaalla ja kehän laidalla ei saisi olla ihmisiä / mitään minkä koira voisi huomata ja reagoida siihen niin ettei keskity ohjaajaansa. 

Eniten tympäsee se, että kuvasin. Olisivat sanoneet etukäteen, että se häirtsee. Olisin ajanut Liminkaan - tai kotiin. 

Pistin kuvakansion kuvasivuiltani salasanan taakse. Sitten kun olen ottanut herneen pois nenästäni niin poistan salasanan ;)

edit. 03.09. Huolimatta siitä, että keskustelu fb:ssä rallytokoryhmässä jatkuu "varsin mielenkiintoisena" niin poistin puolikkaan herneen ja tein toisen rallytokokuvakansion jonne laitoin osan räpsyistä. Nuo kuvat löytyvät tuolta: http://ruotsinlapparit.kuvat.fi/kuvat/Rallytoko/Okk+-+elok14/

1 kommentti:

Päivi kirjoitti...

Tää menee niin samaan kategoriaan kuin vuosien takaiset agilitykisat, joiden kanttiinissa myytiin kylmää pitsaa. Jos sitä pitsaa osti ja söi, häiritsi kisavuorossa olleen koiran suorituksia. Tuolloin ei tosin avauduttu feisbookissa vaan mutistiin asiasta vieressä seisovalle kaverille - mutta sellaisella äänellä että kuului sillekin joka "häiriön" aiheutti.

Joo, rally-toko on kivaa (nimim kolmella koiralla siitä koulari) ja suht helppoa alimmissa luokissa, se on sellanen matalan kynnyksen kisalaji, mutta kyllä sitäkin sen verran pitää reenata, että koira kestää häiriötä, esim juurikin kameran muodossa (no, mielellään melko paljon enemmänkin). Jos minun koirani radalla häiriintyisivät kamerasta, kyllä se oikea syy olisi ihan jossain muualla.