tiistai 27. elokuuta 2013

Parit reenit

Viime torstaina oli ulkokauen päättäjäiset. Ratareeniä pihalla. Mari koutsasi - Nemi taisi hypellä 50cm rimoja? Kaikki ryhmästä pomppi samasta korkeudesta. 

Harrastettiin mm persjättöjä. Hitsi kun se ois -kun osuu kohilleen- hyvä ohjaus, mutta kun se on niin jännä niin eihän sitä tohdi käyttää kun ei oo varmuutta hetkeen että mihinkä se koira nyt katosi ;o

Sitten menin möliseen koiralle liian ajoissa jotain kun se oli suorassa pitkässä putkessa ja sehän tulikin pois sieltä samasta aukosta mitä oli mennyt sisäänkin ja sitten en meinannut saada sitä suorittaan sitä putkia ollenkaan. Ei meinannu aikomani leikkaus sujua sille putkelle lainkaan. Ja sitten persjätöllä koira tuli edelleen ohi putkesta kun en hiastanu ja menny itekin kohti sitä putken suuta tarpeeks pitkään. 

Vika kiekka oli silti tosi tosi hyvä ja jäi hyvä fiilis reeneistä. 


Eilen illalla sitten alkoi piippuhyllyvuoro. Paikalla oli Peetu-terrieri ja kaks korvaajaa meiän lisäksi. Tehtiin ratareeniä. Mari koutsasi. Nemiä hyppyytin 45cm korkeuksista (vkonloppuna oli kisat jne). Matala hyppykorkeus aiheutti hieman ongelmia kun N ei hypänny niin kauas kuin mitä maksikorkeuksilla ois loikkinut (yks leikkauskohta), mutta eipä siitä sen enempää ressiä.

Alkuun kakkoselle pakkovalssi. Yritin tehdä pakkovalssijaakotuksen mutta se ei ollu hyvä siihen kohtaan. Seukki hypylle vein koiraa liikaa ts menin ite sinne liian syvälle hypylle ja sitten mun jalkojen liike vei koiran pois seuraavasta esteestä eli aasta. Tätä piti sitten jauhaa jokusen kerran. 

Sitten juoksemista ja rallailua este jos toinenkin, niistä ei sen kummempaa kerrottavaa löydy (meni hypyille, putkeen ja puomille). 

Sitten tuli kolmen hypyn syherö, jossa oli ns pakko valssata (ei pakkovalsseja kumminkaan, hekoheko). Ensin mun liike ajautui mihin sattuu, josta seurasi se, että en ehtiny jatkoon ja koirakin meni minne sattuu. Marin neuvottua mua tajusin taas hetkeksi mitä pitää tehdä ja valssitkin oli varsin toimivat. 

Sitten taas juostiin - pituus - pussi - putki - ja ite valmiiksi törkkäämään koira pujoon. Ekalla kerralla koira tuli turhan vauhilla ja ois varmaan taipunut kakosväliin jos en ois luovuttanu. Sitten mun kroppa oli väärään suuntaan törkkäyksessä ja ohjaava käsikin tais olla väärä ja taas mä höselsin liikaa. Ei oo kiire ei. 

Seukki hypyt meni nenille kun olin ensin väärällä puolen ekaa hyppyä ja sitten en saanu mitenkään koiraa seur esteelle ja kropan suuntaus oli väärä ja käden käyttö oli väärä ja ... mitähän muuta? :D Neuvoilla sekin sitten toimi ihan ok:sti. 

Puomin alla olleelle putkelle mun piti saatella koira perille asti, koska muuten se valitsi sen puomin. Jatkoonkin selvisin ihme ja kumma (ts kerkesin). Ja jopa päällejuoksu onnistui (kaarre oli kyllä melkoinen (koiralla)). Mutta vika hyppy meinasi tuottaa vaikeuksia. Nemi ajautui ties ja vaikka ja minne. Mari ehdotti siihen tokavikalle estelle saksalaista mutta mun kunto ei vaan riittäny enää sen tekemiseen. Pitänee käydä kokeilemassa sitä joku päivä tällä viikolla (muutamalla esteellä vaan). Ja sitten sitä aata pitää reeniä (jihuu! palkkaa! pelkkää aata! Aa on kiva jne). 

Ei kommentteja: