maanantai 21. joulukuuta 2009

Palloja ja toksuja


Ihan vallan täysin ei olla jätettyä tokohommia nurkkaan vaikka vähemmällä reenauksella ovatkin olleet. Edelleen on käytössä ruokailun yhteydessä tehtävä paikallaoloharjoitus johon viime aikoina olen siis lisännyt -satunnaisesti- hytkyt. Ruokakupilla reenatessa myös Merri kestää hytkyt, muutoin ei tunnu tajuavan mistä on kyse (eikä pysy).

Viime aikoina olen taas lenkkeillyt jonkin verran koirien kanssa erikseen. Merrin kanssa olen ottanut yleensä pallon mukaan ja loppulenkistä leikkinyt sen kanssa sillä sen mielilelulla eli tennispallolla. Samaan leikkimistuokioon on sitten sisällytetty vähän jotain tokojuttuja kuten leikkimäisiä kaukoja (nopea suoritus ja palkka) tai luoksetuloja. Merri tahtoo olla näissä vähän hätähinen, kaukojuttuja reeninkin täysin epä-koemaisesti eli vaadittu liike ja heti palkka (ei vaihdoksia). Luoksareissa Merri pysää hyvin pallon avulla.

Molempien kanssa oon tehny myös pikkaisia seuruu-reenejä, Merrillä panostanut siihen että se muistaisi istua pysähdyttäessä. Nemin kanssa kehu-palkkaillut kontaktista ja ottanut viel lyhkäsempiä pätkiä kuin mitä Mersun kanssa.

Eilen illalla sitten leikin pihalla Neminkin kanssa pallolla, ja tuntuipa tuo olevan aika tohkeissaan siitä. Jopa toi mulle sitä palloa, mikä on siltä aika harvinaista.

Lisäksi otin Nemin kanssa melkeen koe-maisesti (ilman lopun perusasentoja, paitsi luoksarissa) liikkeestä maahanmenon, luoksetulon ja liikkeestä seisomisen. Ja oih! Tulipa hyvä fiilis, kun Nemi teki kaiken niin priimasti.

Kukahan sen vaan saisi jaksamaan ne kaksi tylsää seuruu-kuviota ilman vireen menetystä?!? Tai miksi ne seuruut ei voi olla kokeen lopussa? Seurauksissa jos ja kun motivaatio menetetään niin koesuorituksen aikana niitä ei enää takaisin saada (nähty on).

Ei kommentteja: