torstai 17. joulukuuta 2009

Virppa-agit


Okk järjesti vkolla 51 agilitykurssin kilpaileville koirakoille. Kouluttajana kurssilla toimi Mikko Aaltonen. Ilmoittauduin sinne Nemin kanssa.

Eli eilen kävin reenimässä Virpiniemessä. Samalla kun pihalla oli n.-26 astetta pakkasta... tuntuihan se kuplahallikin melkoisen lämpimältä verrattuna pihalla olleeseen hyiseen ulkoilmaan. Melkein meinasi hymyhyytyä koiraa verrytellessä / jäähytellessä.

Nämä oli mun ekat kunnolla kipitetyt treenit flunssan jälkeen. Olipa ihanata reeniä! Vaikka yskä meinasikin jossain kohtaa vielä yllättää ja haitata menoa.

Heittelin noita esteitä taas jonkinlaiseen piirrokseen. M&M + reenikamut voivat katsoa, että eihän se mennyt sinne päinkään Mutta pistää mut kuitenkin muistamaan reenin paremmin.


Nemi haki hyvin tuon 3-putken! Ohjaaja oli ihan käsi 5:lle ohjauksessa. Koira kääntyi mun mukana oikealle - kun joko liike pysäs liian varhain tai olin jo ennakoimassa jatkoa. Muutaman yritelmän - ja vinkin - jälkeen 5:nkin onnistui. Siitä puolivalssilla jatko.

Nyt mua rupesi pikkaisen epäilyttämään, että 6 hyppy saatto ollakin eri kuin tuo 4. Jos siinä oli viel lisähyppy niin se puoltaisi paikkansa siitä leikkausharkasta missä N ajautui ennemmin suoraan kuin kääntyi F:lle.

7:lle olin ajatellut twistiä, mutta kuten epäilinkin niin jatko oli sen verta kökköohjausta että heitin koiran samointein takas 4/6:lle. Joten päädyin tekemään *backlapin - moisesta ohjauksesta olin ennen vain kuullut, mutta nyt siis tuli koettua tuo ihan omakohtaisesti. Tosin yleensä nuo bäkläppärit ovat kuulemma tiukempia. Mutta jok tap Nemi sujahti tosi hienosti sinne putkeloon ja mun ei tarvinnu mennä sinne putken ja (7) hypyn väliin.

9:lle piti tehdä valssi tarpeeksi ajoissa. 10:lla en aluksi jarruttanut tarpeeksi joten pujoon tuli viime hetken käännös-kaarros. Pujottelu meni hyvin! Paitsi yhellä kiekalla kun jarrutin sille kympille - kääntö hypyltä oli tosi tiukka ja koira ajautui pujossa 2-väliin. Mä vedätin siin kohtaa liikaa - seukkikerralla kun en vedättänyt niin pujokin meni ihan ok:sti, tosin ehkä avustin sitten taas vähän liikoja kepeillä. sisäänmenossa siis.

Tämä rata meni siis hyvin. Tai siis olin tosi tyytyväinen kun se 3 putki onnistu koko ajan tosi hyvin, 4-5 alkoi sujumaan. Nemi haki ihan älyttömän hyvin koko ajan sen 7:n takaahypyn (kuulemma huomasi että takaita on vähän reenitty ;)) ja viel lisäksi tollanen kätsy uus ohjausjutska onnistu.

Seuraavaksi tehtiin tuota aakkosharkkaa. Ensin leikkaamalla ja sitten persjätöillä. Tämä ei sitten sujunutkaan niin hyvin. Leikkaushommelissa Nemi ei meinannut ottaa c:tä ollenkaan ja kun sen sinne sain niin tuli kiirus ja kun sitten koira pääs vauhtiin niin en meinannut saada sitä kääntymään f:lle (olikohan siin joku muu hyppy viel matkan varrella minkä ois bongannu f:n sijasta?!?). Tuota ekaa leikkausta reenittiin namikupilla eli palkka odotti f:n takana. Josta seurasi Nemin yletön kiinnostus palkkaa kohtaan, josta sitä jouduttiin huomauttamaankin että sinne ei mennä omin luvin. Nemin ilmeet on kyl aina hyviä kun Mikko toteaa että "Tuo ei muuten onnistu" Kun saatiin onnistumisia sitä myöten niin palkka siirrettiin kauemmaksi radalla.

Persjöttötreeni olikin sitten jännää! Nyt Nemi haki sen kolmannen hypyn jo ihan hyvin. Piti vaan muistaa ja uskaltaa itse liikkua ja luottaa koiraan ja pitää ohjauspäällä. Hyvin Nemi ne hypyt haki kun minä kipitin menemään. Tosin toiselle persjätölle (f-g) tuli kiire ja koira ajautui koko ajan mun väärälle puolelle. Vasta kun pidin namin sillä puolen mille piti tulla ja tännetytin sitä kunnolla niin homma toimi oikein.

Lisäksi harkkasin itsekseni puomia. Tein samalla paikallaololähtöhytkyjä mitkä Nemi kesti hienosti [lisä sitaattina sanottakoon, että koitin myöhemmin illalla Merrin kanssa kotona paikallaolo hytkyjä eikä  Mersu tajunnut niitä alkuunkaan. Noh muutaman kerran onnistu ihan jees. Mutta muilla kerroilla se pongahti mun sivulle..]. Puomilla ei meinannut tulla 2:2:ia, kävin kerran ohjaamassa sen oikialla paikalle ja palkkasin siihen puomille koiran jonka jälkeen tassut tuli vauhistakin oikein. Ja vauhtia -ja ääntä- koiralla kyl siin puomilla oli!

Ja vielä lisäksi harkkasin yhellä esteellä ihmisnuolta ja niistoja.

Kiitos Mikolle reeeneistä ja Jonnalle kurssin järkkäilystä!



*backlap=takaakierto yhdistettynä sylkkäriin.

Ei kommentteja: