perjantai 11. joulukuuta 2009

Valaisevaa


Mun flunssa sen kun jatkuu jatkumistaan

Mutta Nemi pääsi eilen aksailemaan Mari-koutsin ohjaksissa. Ja olipa kiva nähdä miten koira toimi - itsehän niitä tilanteita ei aina niin ehdi näkemään ja hoksaamaan. Ja toisaalta pystyttiin, ja pystytään jatkossa, kiinnittämään entistä enemmän huomiota joihinkin Nemin heikkouksiin (onneksi niitä on vain muutama, heh heh).

Kuten siihen, että kieltoja tulee helposti jos ohjaajan jalat lakkaavat liikkumasta. Nemi ei tunnu välittävän käsien heilumisesta/ohjauksesta tuon taivaallista, jos tassut eivät liiku. Eli tähän pitää puuttua. Samoin kuin sen ärsyyn tapaan kieltäytyä helposti hypyiltä - ja tuossa mun pitää saada elämäntapamuutos aikaiseksi, eli ei helpotusta/korjausta vaan koiralle huomautus että sitä piti niin kuin hypätä. Sillä kun Mari huomautti Nemiä niin se hyppäsi heti, ilman mitään ongelmia (just siitä kulmasta missä oli) "aijaa, pitikö hypätä no okei..".

Lisäksi tehtiin (myös minä yhellä esteellä, ilman köhköh-juoksemisia) leikkaus ja valssi -harjoituksia niin että kädet ohjaa kauempaa mutta koiran pitää silti suorittaa se este. Aika hyvin toimi. Sitten vaan kasvattamaan etäisyyttä ja suuntia muuttamaan.

Mutta Nemi oli kyllä ihqu, taas kerran, kun niin tomerana toimi Marinkin kanssa

Ei kommentteja: