torstai 3. joulukuuta 2009

Ravistettava ennen käyttöä


Nemin agit tänään, paikalla Nemi ja Urho-kelpie. Koutsina Mikko.

Lyhyestä virsi kaunis:


  • pakkovalssi sujui paremmin kuin Merrin kanssa.. Ehdin jopa tekemään toisen p-valssin putken jälkeen. Mutta tällä kertaa siihen jopa piti tehdä jaakotus (minkä ennustuksenomaisesti tein Merrin kanssakin tiistaina, vahingossa). Sitten hyppy ja törkkäyksellä pujoon jonka jälkeen aa. Nemi oli pätevänä. Törkkäyskin toimi (vielä tuolloin).

  • Putkelta kääntyily  (erillisenä käänty nyt palkalle ihan hyvin, pidemmässä harkassa valui vähän kauaksi) treeniä tehtiin omatoimitreeninä. Siinä en ensin muistanut ohjata oikialla kädellä p-valssia putken jälk hypyllä plus jalat oli solmussa tuon jälkeen. Taas unhoitin miten valssi väännetään. Puolivalssi&peruutus kohdassa sai olla tarkkana jottei koira mennyt aalle. Jonne se meni muutamaan otteeseen. Sain kuitenkin väännettyä treenin oikiaksikin.

  • Ohjatusti treenittiin sylkkäriä, jossa vasemmalla kädellä tehty onnistui tosi hyvin. Mutta oikiankäden ohjauksen kanssa tuli ongelmia. Siihen siis enemmän perustreeniä! Koiran pitäisi tulla vauhdilla käteen.

  • Lopuksi tehtiin vielä sitä puolivalssi-välistäveto juttua. Puolvalssit onnistuivat nyt ihan hyvin, mutta sen jälkeinen pujo-elämä ei meinannut toimia. Nemi haahuili, kun tiesi että lopussa odottaa palkka. Tässä kohtaa sitä piti vähän ravistella, jotta se rupesi taas toimimaan. Koitettiin pujoa ohjureitten kanssa, mikä pisti Nemin vissiin sekasten - ts "junttura" tuulelle. Muutaman kerran koitin ohjata koiraa kädellä alussa ohjureiden kohalla, mutta koira ei tullut millään mun käteen. Ennen kuin otin namin avuksi. Lopuksi otettiin pujo vielä ilman ohjureita ja sitten koira taas teki töitä oikein.

    • Ilmeisesti noita ohjureita pitäisi/kannattaisi opetalla käyttämään, mutta kun se on niin hankalaa. Tai tuntuu että koira ei ala sitten millekkään. Vaikka kaippa se pidemmän päälle olisi hyvä juttu...


Ei kommentteja: