tiistai 29. joulukuuta 2009

Kaikenlaista


Nemin ensimmäisestä astutuksesta on kulunut nyt neljä viikkoa. Vielä ei ole varmuutta suuntaan jos toiseenkaan, että odottaako Nestori pentuja vai ei. Kuulemma nisät ovat hieman pinkimmät kuin ennen ja maha on pikkuisen pyöristynyt, mutta se voi johtua myös siitä, että kakru saa sapuskaa Ruotsissa hieman enemmän kuin mitä söi meillä.

Pari kuvaa Nemiliinistä muutama päivä sitten:




Samaan koiratalouteen Nemin kanssa Ruotsissa kuuluu suomenlapinkoirat Kulo (uros,Majålkes Kulo, s.28.01.07), Kubiken (uros, H.I. Anakin Skywalker, s.30.05.08) ja Pärlan (narttu,Girongårdens Pärlan, s11.06.06) sekä ruotsinlapinkoirat Flamma (narttu, Care Bears Sun Flamenco, s21.04.07), Daima (narttu, H.I.Dynamiska Daima , s29.03.05), Boazu Busig (uros, H.I.Boazu Busig, s.19.02.04) ja Betsy (narttu, Skattliljans Betsy, s.19.07.07).

Betsyn kanssa Nemi on hyvää pataa, leikkivät ja nukkuvat yhdessä. Daiman kanssa niitä ei voi pistää samaan paikkaan laistenskaan, siskosten välit menivät myttyyn jo muutama vuosi sitten.

Ennen joulua laumaan kuului vielä Adjak (uros, H.I.Adjak, s.24.04.01), jolle kävi todella ikävästi. Leikintiimellyksestä (syystä tai toisesta) koira päätti loikata aidan yli tielle.. talon ohitse menee kantatie 77 (Norrtäljeen) mikä on hyvinkin vilkasliikenteiden tie. Niin vain kävi, että Adjak jäi auton alle / auton tönäisemäksi ja taisi kuolla välittömästi
Suru ja sekasorto valtasi lauman ja sillä välin kun Cattlin ja Mats olivat hautaamassa Adjak'ia niin muutama koira hyökkäsi Daiman kimppuun - ja sairaalareissuhan siitä tuli. Jotain hyvää eläinlääkärillä käynnistä kuitenkin oli, sillä Daima ultrattiin samalla ja ilmeni että Daima on kuin onkin kantavana (astutettiin muutama viikko ennen Nemiä).
Nemi ei onneksi ollut osallisena Daimaan kohdistuneessa hyökkäyksessä ja Daimakin on jo aika hyvin toipunut siitä ja on oma pirteä itsensä. Samoin kuin vaikuttaisi siltä että pennuillekaan ei käynyt hullusti siinä tiimellyksessä.

Nyt siis odotellaan vielä tovi ja sitten Nemi menee ultraukseen. Onneksi näyttäisi siltä, että pentuja olisi joka tapauksessa tulossa Herding Instinct's kenneliin Daiman pentujen myötä (joiden pitäisi syntyä siis viikolla 3) - aika näyttää miten Nemiliinin pentuprojektissa käy


Ei kommentteja: