torstai 8. lokakuuta 2009

Yhden esteen ihme(reenit)


Olipa kivaa! Nemin agireeneissä siis. Koutsina toimi Mikko.

Teemana tällä kertaa kontaktiesteet (kuten Mersunkin reeneissä pari päivää sitten). Putki puomin alla -> onko häiriöksi koiralle vai ei. Itsenäisesti sai harkata hyppyä ja pujoa.

Tein jonkun verran takaahyppelyitä Nemille. Ei niistä tainut jäädä enempää kerrottavaa. Toistoja tuli jonnin verran.

Pujottelussa oli tällä kertaa koko kepakot. Vein palkan loppuun (ihan lautaselle eli ei rasiaan niin kuin "isosiskolle") ja lähetin Nemin matkaan jostain kuuen metrin tietämiltä. Välillä pysähdyin kesken matkan (päivän teema: äkkinäiset ohjaajan pysäykset) ja välillä kiersin yhen hypyn = oma liike lähti pois päin pujosta. Kummassakaan tavassa ei ollut Nemille minkäänlaatuista vaikeutta. Se ei myöskään kertaakaan lähtenyt kesken pois pujosta, ryöstäytynyt palkalle tms

Kontakteista taiettiin ottaa ensin puomia. Jossa koira ei pistänyt etutassuja maahan. Pysäs alakontaktille. Sanoin kuulemma liian varhain kirraan. Ja että mun pitäs kannustaa koiraa esteellä (enemmän). Aluksi alustalla ei ollut namia, kun mää epäilin ettei N pysäis jos siel olisi se. Puomille koira sai tulla parin hypyn kautta (jos uskoi että se putki ei häirinny suoritusta eli että koira meni hyppy-takaahyppy-puomi sujuvasti - noh, Nemihän meni).

Toisella kiekalla tehtiin samaa mitä Merrin kanssa, eli puomin loppuosan suoritusta. En sanonut pysäys käskyä ollenkaan. Aluksi pidin pannasta kiinni, mutta kuten Mikko sanoi niin koira osas homman ilmankin mun supervalvontaa. Eli pysäs kyllä... Etutassut maassa.

Toisena kontaktiesteenä tehtiin aata. Kokeiltiin sellaista, että mä jäin taakse. Kannustin koiran esteelle ja jäin siihen harjanteen kohdalle. Palkka odotti lautasella. Tämä meni toosi hyvin! Nemi suoritti reippaasti esteen ja jäi odottamaan vapautuskäskyä. Näitä harjoitellessa kannattaa muistaa vapauttaakin koira sieltä "takaa" ettei koira opi vain sitä tapaa että itte on samoilla seuduilla aina kun vapauttaa koiran.

Seuraavaksi tehtiin taas puomia. Nyt mun piti yrittää muistaa kannustaa sitä koiraa ja olla sanomatta kirraata-ainakaan liian aikasten. Noh, enhän mä ekalla kerralla muistanut. Vaan kirrautin koiran ihan liian varhain - eli se pysäs sinne kontaktin kohille kokonaa. Toisella kerralla kannustin ja juoksin esteen ohitte -- ja pidin suuni kiinni. Ja mitä tekee Nemi? Pysää etutassut maassa kontaktille Näitä suorituksia saatiin toinenkin aikaiseksi.

Viimisenä pitikin tehdä niin, että niiden alkuhyppyjen jälkeen käskiä koira putkeen, sieltä hypylle ja sitten puomille. Noh, Nemillä oli kova veto sinne puomin loppuun. Kun se palkka odotti siellä. Eli oli melkoista säätöä. Muutaman kerran ei mennyt sen kummemmin puomille kuin putkeenkaan, siis sillä kierroksella kun ois pitänyt mennä putkeen. Sitten kun sain koiran putkeen, niin en saanut sitä kääntymään tarpeeksi tiiviisti sen hypyn jälkeen .. joten koiruus loikkasi vauhilla sen ekankin hypyn... Noh, Mikon neuvolla sain koiran pysäämään ennen hyppyä ja siitä sitten kääntymään tiiviimmin puomille.



Tälläkin kertaa halliin tuli väkeä selvästi ennen kuin meidän harkat loppuivat. Nyt myös tuli koira eikä vain ohjaajat. Sikäli mikäli kuitenkin löysin tästä positiivisen asian eli vaikka hallissa oli "yleisöä" niin nyt Nemiä ei haitannut niiden olemassaolo. Olikohan viime talvena kun hallissa oli yhtäkkiä uusia naamoja, niin Nemi ei pystynyt työskentelemään siellä päin hallia ollenkaan. Nyt kyllä hyppäsi "yleisöön" päin ihan pontevasti vailla minkäänlaista epäröintiä.

Ei kommentteja: