keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Sivuttaisetäisyydet


Merrillä oli eilen agiharkat. Yllättävää, eikö totta. Joo, mutta koutsina toimi tällä erää Mari.

Itsekseen teimme a:ta - pysäytyksen opettelua eli vain a:n loppuosaa. Ja pujottelua. Lieviä kulmia, lähinnä vaan sitä että ite pysyin paikallani ja koira suorittaa kepit itsenäisesti. Alku oli haasteellinen, koska koira oli ihan possuinnoissaan. Käytin näet palkkana pedigree-mömmöä suljettuna rasiaan. Merri ei tiennyt mihin päin ja miten päin mennä... haisteli ihan innoissaan missä se purnukka on (tai jäljelle jäänyt osio mömmöstä). Lopulta homma rupesi rullailemaan ja koira kurmutti palkalle. Välillä hieman komentaenkin.


Aluksi nro-reeni. Ohjaaja oli siis kolmosen huittehilla kun koira oli lähössä liikenteeseen. Vein muutamalla ekalla kerralla koiralle palkan kakkosen taakse. Ja sen jälkeen kävin "pirkkoilemassa" kakkosen takana, ensin niin että kyykistyin ts olin laittavinani namin matolle ja sitten niin että kävin vaan hengaamassa riman takana. Tämä reeni meni Mersun kanssa ihan kivasti. Ihan hyvä että tuli aluksi palkalla vahvistettua sitä kakkoselle asti tuloa. Lisäksi tässä reenissä sain tehtyä kolmoselle mielettömän hyvän valssin - jee jee, ajoissa tein ja silti koira hyppäsi sen kakkosen eikä oikonu!

Toinen harkkali oli sitten sellainen... missä ohjaaja meni b:n kohdalle mutta kuitenkin reilu metri (?) esteestä etiäpäin ja otti sieltä vasemmalla kädellä koiran vastaan ja lähetti b:lle. Tässä heti huomasi, että kun vahingossa ohjasin koiran a:lle (ns nro a, hyppy siis) oikialla kädellä ja sitten käänsin kroppaa vaihtaakseni ohjauskädeksi sen vasemman - niin tällä tyylillä Merri huusi mulle "että mitä nää nyt taas oot noin epäselvä! mihin kettuun mun muka tuollaisella ohjauksella pitäs mennä? en mee mihinkään". Mutta kun ohjasin sillä samalla kätösellä, niin avot! Merri irtosi sinne hyppelylle. Kauempaa kuin mitä normisti. Öö, olikohan sitä välimatkaa kuitenkin enemmän kuin se metri?

Kun tuo sujui niin jatkoimma vielä ceelle jonne tein huonon persjätön. Ohjasin siis vielä yhen hypyn etiäpäin (ratajatkui vaikken ole sitä piirrustanutkaan, kuvassa reenin kannalta oleellisemmat jutut).

Mersusta kuulemma huomasi, että olen tehnyt sillekin. Siis lähinnä Nemille, mutta silloin tällöin Merrillekin, ihan vaan irtoamista yksittäiselle hypylle. Joskus tuntununna että onko sellaisessa reenissäkään päätä eikä häntää. Mutta ilmeisesti on kuitenkin

Ei kommentteja: