perjantai 23. lokakuuta 2009

Läksyjä ja vähän muutakin


Tulin just hallilta. Jäi niin pahasti se tiistainen hampaankoloon, että pakkohan niitä juttuja oli mennä jauhamaan uudestaan. Periksi ei anneta ja niin pois päin

Ainut vaan, että kun yksinään olin hallilla niin mistä sitä tietää että teinkö oikein vai en. Kun kukaan ei ollut kattomassa päältä.

Ensin tein sitä tiistain ekaa ratapätkää. Hienosti Merri haki edelleen sen takaa menon ja minäkin sain vähän ajettua päähäni sitä etten avittaisi omalla liikkumisella koiraa tarpeettomasti.

Siinä takku-pätkässä (koira putkeen ja sieltä takaahypylle ja itselle peruutus) koira oli taas tosi bueno, mutta itte en niinkään. Aika monta kertaa toistin tätä, raks-raks-raks jalkapuoli-blondin aivot koitti raksutella miten homma menee. Jonkunlaista sujuvuutta hommaan kuvittelin saavani, mutta sitten rupesin epäilemään teinkö lainkaan oikein, kun kerta sujui. Mene ja tiedä.

Lisäksi tein puomin alastuloa kymmenisen kertaa. Välillä Merri hötkähti pysähtymisen maahan ja sitten motkotti mulle kun ei päässytkään palkalle. Enimmäkseen se teki ihan hienosti.

Sitten koitin pujoon lähetyksiä, jotka eivät tuntuneet onnistuvan nyt lainkaan niin hyvin kuin tiistaina. Toisaalta nyt oli koko kepit, mutta tuskin se oli se ongelma. Kun ongelma tuntui olevan se pujoon meno. Kun minä en lähtenyt mukaan. Merri meni nimittäin muutaman askeleen ja kääntyi kattomaan mua, että miksi en tule mukana. Noh, saatiin me tässä ihan onnistuneitakin suorituksia aikaan. Koitin kannustaa koiraa kovasti esteellä kun kerta itte seisoa törrötin paikallani.

Ja jälleen sain hihitellä ittekseni kun koiruus oli niin hassu mm hyppäsi ennemmin vieressä olleen maxi-hypyn ja juoksi rasialle kuin pujotteli...

Välissä tein lisää niitä kahta ekaa harkkaa (takaakierto-twisti-peruutus -sydeeemit).

Sitten harjoittelin pirkotusta. Kun kolmella hypyllä onnistui ihan hyvin niin otin neljännenkin mukaan reeniin. Pistin koko ajan siis koiran istumaan sinne ekan twisti-harkan ekan hypyn taakse ja lopulta menin itte puomin ja pujottelun väliin  (eli likipitäin etäisyys oli koko hallin pituus) ohjaamaan koiraa. Siis aloitin ohjauksen sieltä. Tämä oli ihan sika makeeta - varsinkin kun Mersu toimi sieltä käsin!!! *bileet*

Jatkoin myös tuota puomin luota ohjausrataa hieman ohjaamalla koiran pujotteluun ja sieltä sitten ne kolme melkein suorassa linjassa ollutta hyppyä. Eli "eteen". Tosin tuon eteen-treenin tein vain kerran, ihan viimusena. Ja siinä tais jäädä se joku hyppy ottamatta, kun kerta alussa oli pitäny pirkottaa niin esteet eivät olleet suorassa linjassa, kuitenkaan.

Ei kommentteja: