keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Tromssaan ja takaisin





Perjantain ja lauantain välisenä yönä (17.-18.10.) Sanni, Kirsti sekä koirat Simo (mopsi), Martti/Martta (shih tzu) sekä Laku (espanjanvesikoira) tulivat noukkimaan minut ja Nemin Kiimingistä ja suuntasimme kohti Kilpisjärveä. Perillä komeassa mökissämme olimme lauantaina aamupäivällä. Lähestyttäessä Kilpisjärveä maisemat olivat huikaisevan kauniit; puut olivat kuurassa ja maan peitti pieni lumivaippa. Maisema oli kauniin harmaa - harmaakin voi olla kaunista. (kamera oli perällä matkalaukussa, joten ainuttakaan kuvaa en tuosta kauneudesta saanut)
Menomatkalla näkyi lumihuippuja - ts lättänöitä - samat lattapäät nähtiinkin reissun aikana useaan otteeseen. Ne kun olivatkin jo Norjan puolella... 



Mennessä, samoin kuin Tromsasta tullessa, näkyi muutamia porotokkia tien vierellä ja Nemi pääsi "töihin". Eli sai haukkua autonperältä ... oli haukku muuten hieman eri kuuloista kuin se arkihaukku, ja niin vain Nestori sai porot liikkeelle autonperältä käsinkin - porot jolkottelivat jonossa metsikköön Nemin komennuksen saattelemana.



Lauantai meni lepäillessä, saunoessa, tv:tä katsellessa ja muussa leppoisassa meiningissä.  Mökissä oli pari erillistä makuuhuonetta, joista toisen valloitin Nemin kanssa. Tosin Laku-poika päätti lyöttäytyä meidän seuraan. Mikäs siinä, kun Nemin juoksu ei onneksi ollut alkanut vielä tuolloin (kuin ei nyttenkään). Laku osoittautuikin oikein kivaksi nuoreksi vesikoirapojaksi - hyvin osasi käyttäytyäkin kun käytin sitä lenkillä lauantaipäivällä.





Sunnuntai aamuna anivarhain ajeltiin Tromssaan, josta päästiin lähtemään paluumatkalle iltapäivällä. Norjan puolella pysähdyttiin herkuttelemaan leivoksilla (ostettiin kolme erilaista, jotta saatiin maistella erilaisia herkkuja jokainen ). Sunnuntai-ilta menikin jo aika väsyneissä merkeissä mm näytelmätuloksia puiden.




Maanantaiaamuna siivoiltiin mökki, pakattiin laukut ja kasattiin kamat autoon ja lähdettiin paluumatkalle. Pysähdellen välillä mm edullisille munkkikahveille ja tuliaisostoksille (jälkimmäiset jo Pellon korkeudelle - matkasta viime hetkellä pois jäänyt Tuula sai tuomisina tunturipyythonin ). Ruokatauko pidettiin Kemissä. Oulussa taisin olla hieman ennen kymmentä.  Loppukuorma oli perillä hitusen myöhemmin eli aamu viiden hujakoilla...



Kiitoksia mukavasta reissusta, ja otetaanpa uusiksi taas! Viimeistään vuoden kuluttua... (kun kerta jäi vielä jotain haettavaa...)

Ei kommentteja: