tiistai 7. lokakuuta 2008

Jyväskylä 04.10.08



Palataanpa vielä lauantaisen tokokokeen tunnelmiin.

Koepaikkana oli Laajavuoressa sijaitsevan hotellin parkkipaikka.

Alokasluokka oli eri kehässä (eri tuomarin arvosteltavana), muut olivat tämän Aino Juhantalo-Kakkolan kehässä niin että avoinluokka oli vuorossa viimeisenä ja Merri koko kokeen kaikista viimeisimpänä koirana. En tiedä olivatko aikataulun laatijat tehneet liian tiukan aikkiksen vai mikä mätti, mutta joka tapauksessa avon koirakot pääsivät töihin paljon paljon myöhemmin kuin olisi pitänyt. Mutta sitä ei tietty voinut oikein tietää (tai suht kokemattomana tokoihmisenä en osannut päätellä paljonko aikaa kuluisi.. eli norkoilin kehän likellä hieman ennen kuin koe ajallaan olleena olisi pitänyt alkaa aina siihen asti kunnes se lopulta alkoi). Paikallamakuun jälkeen vein Merrin hetkeksi hotellihuoneeseen (ehdin pestä sen kuratassut ja istuskella tovin) - Merri rupesi vetämään jo unta palloon- itse vain olin niin levoton (ei kait me nyt vaan myöhästytä) että lähdin kuitenkin kohta takaisin tokokentän vierelle odottamaan meidän vuoroa.

Juoksutarkistus - ok, ei mitään ongelmia.

Paikallamakuu - kun kerta oltiin viimeinen koirakko niin oltiin toisen ryhmän laitimmaisina. Merri meni vasta kolmannella käskyllä maahan. Voi räkä! Tätä olin silti hieman pelännyt, kun huomasin taannoin ettei Mersuliini mielellään mene maahan/makoile märällä asfaltilla. Mikä sinällään on aika omituinen havainto, siis, että Merrissä on tuollainen "hieno neiti" -piirre. Piilossa olo tuntui kestävän ikuisuuden, onneksi sinne ei kuitenkaan kuulunut mitään "nro 22, koira karkasi kehästä tms". Kun tulin pois piilosta Merri makasi edelleen paikoillaan. Mutta kun palasin sen viereen, niin se nousi automaattisesti ylös. Aina vain ennakointia. Joten tuomarin ei auttanut muuta kuin olla antamatta suorituksestamme yhtään pistettä (0). Nollasta huolimatta olin tyytyväinen suoritukseen, en tietty super-iloinen koskei se maahanmeno oikein onnannut - mutta iloinen kuitenkin, koska koira pysyi kolme minuuttia maassa minun piiloillessa. Viime aikojen epäonniset treenailut eivät siinä mielessä jatkuneet. Pääasia suorituksesta onnistui jos ei nyt ihan kympin edestä niin hyvin kuitenkin

Vapaana seuraaminen - Merri lähti hyvässä kontaktissa liikkeelle. Meni pitkän aikaa tosi hyvin (tuomari sanoi, että alku näytti tosi lupaavalta). Mutta sitten jossain käännöksessä mielenkiinto hieman herppaantui. Eli hyvin meidän näköistä meininkiä. Osittain tosi hyvää ja sitten taas ei. (7,5)

Liikkeestä maahanmeno - Sama homma kuin viime viikon treeneissä. Eli seisoi. Meidän bravuuri on mennyt pilalle, kun olen yrittänyt opettaa sille sitä seisomista. Tylsää. (0)

Luoksetulo - Ei pysähtynyt. Tällä kertaa saatiin kuitenkin läpitulosta pisteitä. (5)

Liikkeestä seisominen - Seisoi vasta toisella käskyllä. Ja kun menin koiran taakse niin koira lähti liikkeelle. (0)

Noutaminen - tää oli huippua, siis, että opin, että voin sanoa koiralle "paikka" kun se on mun sivulla ja vasta sitten liikkurille "valmis" (tai pelkästään nyökätä). Jolloin koira ei karkaa kapulalle! Heittoni ilmeisesti ihan hyvä, koira lähti heti hakemaan ja toi kapulan mulle. Tosin jäi seisomaan eteeni, josta otin sen kapulan ja sitten käskin koiran sivulleni. Eli koira ei osaa vielä noudosta sitä loppua - sen kun pitäisi joko istua mun eteen tai tulla suoraan sivulle... Mutta liike meni ihan tason mukaisesti. (6)

Kaukokäskyt - taas maahanmeno ongelma. Siis siinä kun koira jätetään, eli tartti toisen käskyn. Muuten meni täydellisesti. Ei pomppinut yli-innokkaasti yhtään. Eli ei liikkunut. Ja vaihtoi heti käskettäessä asentoa. Ainut vaan, että itse mokasin pitämällä kättä "maahan" -käsimerkkiasennossa turhan pitkään joten tuomari tulkitsi sen pidennetyksi (tahi kaksois) käskyksi. Siksi tästä aika vähän pisteitä (6,5).

Hyppy - tää oli vähän hassua. Liikkuri kysyi Merrin korkeutta, mutta tuomarin mukaan kaikkien pitää hyppiä samalta korkeudelta. Joten este oli selvästi korkeampi kuin mihin Merri tokossa (tai agissakaan) on tottunut. Eipä se silti ollut ongelma. Homma meni nappiin (10).

Kokonaisvaikutus - tuomari kehui koiraa hyväksi ja epäili mun jännittävän ihan tosi paljon Omasta mielestäni mä en jännittänyt mitenkään älyttömästi. Jonkinverran toki. Mutta en enää ollenkaan niin paljon kuin alokasluokassa kisatessamme. (7,5)

= 89p. eli ei tulosta.


Ei kommentteja: