maanantai 27. lokakuuta 2008

Kuntavaalitoko


Sunnuntain aiheena oli onneksi muutakin kuin kuntavaalit. Eli Mersuliinin tokotreenit.

  1. luoksepäästäväisyys
    otti askelia "tuomaria" kohti. ystävällismielisenä kuitenkin. eikä haukkunut.
  2. paikallamakuu.
    meni heti maahan. menin piiloon, oletettavasti aika oli n 2min. palkkasin maahan koiran eteen. siirryin koiran viereen, palkkasin taas. ja vapautin sieltä. kommenttina, että muuten hyvä, mutta koiran olemus notkahti siihen suuntaan minne läksi piiloilemaan (pk-a:n taakse).
  3. nouto
    loppuosio. eli koira istumaan, kapula metrin parin päähän koirasta ja itse vielä hieman kauemmas ja noutokäsky. tässä oli iloinen siitä, että ongelma eli mihin koira tuo kapulan rupesi ratkeamaan, eli sain koiran tuomaan -kerrankin!- kapulan suoraan sivulleni.
    mutta kommenttina oli se, että koiran pitäisi pitää kapulasta kiinni kunnes otan sen siltä. siis tietty noin. mutta niin, että koiralla on pitävä ote kapulaan. hyvänen aika. ei se kapula nyt Merristä niin hauska ole. voin kyllä koskea kapulaan, kevyesti, kun koira pitää sitä - tätä ollaan kyllä harkattu. jos koitin pidennyttää sitä, että koira on paikallaan ja pitää kapulaa suussaan niin koira joko rupesi pureskelemaan kapulaa / liikuttamaan sitä suussaan tai liikkumaan jonnekin päin, esim takapakkia (tätäkö nää haluat?) Ja lopulta Merri näytti mulle keskaria eikä alkanut millekään.
  4. liikkeestä seisominen
    olisi pitänyt tehdä niin, että peruuttaa itse ja käskee koiran seisomaan pysähtyen samalla itse ja jatkaa matkaa ja palaa palkkaamaan koiran. meillä aloitus meni pyörimiseksi, koska Merri tarjosi mulle koko ajan perusasentoa - seuraamista. eikä meinannut millään jäädä odottamaan ja sitten taas kävelemään mun perässä (peruuttaessani). noh, sain lopulta sen mukaan kuvioon. ja saatiin tehtyä tosi hyviäkin pysähtymisiä.
    kun tämä onnistui niin lakattiin peruuttamasta ja jatkettiin muutoin harjoittelua.
  5. nouto
    jätettiin koira istumaan. laitettiin kapula koirasta parin metrin päähän ja mentiin itse vielä hieman kauemmaksi. sitten nouto käsky ja kun koira otti kapulan niin juoksuksi (karkuun), jotta koira tulisi nopeasti kapulan kanssa. ja siitä heti palkka. ekalla yrityksellä kapula ei kiinnostanut koiraa vaan se nuuskutti maata (kuten lähes kaikki ryhmän koirat). toisella kerralla otti kapulan ja otti mut hyvin äkkiä kiinni... 
  6. luoksepäästäväisyys
    lopuksi otettiin vielä luoksepäästäväisyys uusiksi. Merri pysyi nyt tosi hyvin paikallaan. eli teki kympin luoksepäästäväisyyden - vanhakin koira voi oppia uusia temppuja!


Ei kommentteja: