keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Hallissa onpi tunnelmaa



Mukaellen sävelmää "Linja-autossa onpi tunnelmaa" Linja-auton tunnelmat olivat vähän niin ja näin, kummaa sakkia kun osa nukkui (kuin pienet lapset) välittömästi kun auton moottori hyrräsi käyntiin (ketään nyt tarkemmin sormella osoittelematta ). Kyllä, olen vain katkera,  koska itse en saanut juurikaan nukuttua koko menomatkan aikana.. luin siis kirjaa  & lehteä ja tein sudokuja lähes koko bussimatkan ajan.

Mutt siis. Starttasimme matkaan (ketkä me? Noh bussilastillinen Active Doggilaisia ja joitain meitä muita kyytiinsä hypänneitä) torstai-iltana hieman ennen yhdeksää Oulun linja-autoasemalta. Ajelimme Helsinkiin niin, että hieman ennen aamuseitsemää olimme hotelli Fennon edessä ja veimme sinne kassit jonka jälkeen siirryimme jäähallille odottamaan ovien aukaisua.

Matkanjärjestäjä oli hommannut liput keskitetysti, mikä olikin hieno homma. Liput olivat hyvältä paikalta C4-katsomosta. Itse istuskelin rivillä 6 (jossa jopa minua ei huipannut ).



Aluksi kiinnitimme alkuviikosta tekemämme "lakanan" paraatipaikalle:


Hallissa oli hillitön tunnelma, tuli nähtyä huikeita suorituksia. Mietittyä eri radoista miten itse ohjaisin Merriä / Nemiä (aivan kuin ne sellaisiin ratoihin pystyisivät, Nemi varsinkaan, mutta silti). Mietittyä mitä kaikkea omille koirille pitäisi opettaa... Välillä taas annoin opetusmatkan idean vaipua unholaan ja vain nautin agilityn hurmasta -katsomosta käsin. Käsiä tuli hakattua yhteen niin, että sattui. Elettyä suoritusten mukana ja kiljahdeltua "wau" "voi ei" aina suorituksen mukaan.





Perjantaina kisojen päätyttyä ajelimme pienellä porukalla raitsikalla ns turisti-reittiä hotellille. Typerää mutta kivaa - onneksi Anna pysyi koko ajan kartalla niin ei ajettu hotellin ohi ja pyöritty ympyrää Kun lopulta pääsimme hotellille asti oli kello jo niin paljon etten kerennyt muuta kuin käydä kääntymässä hotellihuoneessa... ja sitten kävelimme porukalla (10 hlöä) syömään. Aktiivinen matkanjohtaja oli varannut pöydän ravintola Martinasta. Syömisen jälkeen takaisin hotellille, jossa ei tarvinnut kauaa unta odotella.

Lauantaina aamiaisen jälkeen ratikalla kisapaikalle (ei maisema reittiä tällä kertaa) ja nauttimaan kisatunnelmasta.

Lauantaina kisojen jälkeen kävästiin syömässä Mäkissä pienemmällä porukalla ja sitten taas raitsikalla hotellille. Ratikassa istuessa hekotin vedet silmissä... vissiin oli vähän väsyneitä juttuja. Kiitoksia vaan mainiosta seurasta Annalle & Pirkolle.

Sunnuntaiaamuna kamat kasaan ja aamiaisen jälkeen bussilla vielä päiväksi jännittämään pelipaikalle.


Suomen pronssi-mitalin juhlintaa.


Virallinen delegaatio eli ne tärkeimmät pamput.


Aluksi ja lopuksi kaikkien maiden edustajat tulivat kentälle omana kulkueenaan.

Olipas hieno kokemus nähdä agin MM-kisat. Niin upeaa ettei sitä voi sanoin kuvata. Agiliitelyiden katseleminen kunkin parin kohdalta oli huikaisevaa. Sain tutustua uusiin ihmisiin ja juteltua vanhojen tuttujen kanssa - joista tuli opittua ihan uusia asioita (sellaisiakin  mitä ei olisi ihan äkkiä arvannutkaan ). Meininki hallissa oli perin juurin kansainvälistä ja oli kiva katsella kuinka välittömiä ihmiset olivat esim sveitsiläiset jotka bailasivat innolla chear leadersien kanssa. Jopa niin kansainvälistä että minuakin eräässä myyntikojussa luultiin ulkomaalaiseksi, mikäs siinä kävihän se kauppa englanniksikin.

Kisojen jälkeen hypättiin bussiin ja matkustettiin takaisin kotilaitumille. Niin, että kotona olin noin kahdelta su-ma yönä.

Kiitoksia matkan mahdollistaneille tahoille! Eetulle koirien kaitsemisesta ja niille jotka tekivät tarpeellsiet järjestelyt reissua varten. Sekä tietysti mukaville matkakumppaneille - erityisesti Pirkolle ja Annalle!

(virallisempaa tietoa kisoista, parempia kuvia jne löytyy mm tuolta: http://www.agilityliitto.fi/MM-2008/)




Ei kommentteja: