tiistai 7. lokakuuta 2008

Nemin vuoro


Aktiivimaanantain päätös.

Koulutteluvuoron jälkeen kipitin vauhdilla säkkipimeään ulkoilmaan ja hain Nemin autosta - kävelytin sitä hitusen ja kiiruhdin takaisin halliin. Kerkesin auttamaan radan rakennuksessakin.

Ai niin, tämänkertaisella hallikaudella Nemiä kouluttavat Yliruokaset, joista eilen oli paikalla vain Jukka. Joskus kauan kauan sitten olen Merrin kanssa ollut Kirsin ryhmässä, mutta Nemiä K&J eivät ole aiemmin koulineet.
Ainakin tällä ekalla kerralla muina koirina paikalla oli 1 kääkän näköinen koira (joka ei taida sellainen kuitenkaan olla?), 1 sheltti, 1 staffi ja 1 bichon frise.

Rata näytti vaikealta. Lähekkäiset mutkaputket. Paljon hyppyjä, lyhyillä esteväleillä. Paljon mahdollisuuksia tehdä väärä rata.

Nemi oli, taas vaihteeksi, paljon parempi kuin luulinkaan. Rata meni hyvin. Ei nyt täydellisesti, mutta paremmin kuin luulinkaan joka tapauksessa.
Ensimmäisellä kerralla ei kääntynyt pujotteluun vaan hyppeli pari edessä olevaa hyppyä - kun en kerta sen kummemmin käskyllä (haltuunotolla) kuin vartalollakaan kääntänyt sitä (ajoissa) pujotteluun. Ei siinä silloin pelkkä kierrä -käsky riitä. Kun hoksasin tämän, niin haki pujon tosi hyvin - joka kerta. Ja pujotteli hyvin loppuun asti. (vasta myöhemmin tajusin, että tuo oli muka se "väärä puoli" ei siinä Nemillä ollut ongelmia, eikä mullakaan kun en muistanut ajatellakaan, että tämän pitäisi olla sen vaikeampaa kuin muukaan pujottelu )

Lopussa menin kokoajan hukkaan.. eli heitin koiraa väärälle esteelle. Jukka neuvoi minua etenemään koiran ollessa putkessa - joten ehdin tekemään valssin seuraavan hypyn taakse, joka oli paljon sujuvampi kuin oma tököhkö leikkaus.

Ai niin, nyt (olin kait skarpimpi kun esteet oli niin lähellä toisiaan) Nemillä oli lyhyet kaarrokset ts tiukat kääntymiset esteillä. Niin kait sillä onkin, jos ohjaaja on tilanteentasalla.

Rataharkan (jonka teimme kahdesti, plus korjausjankkailut) lisäksi harkkasin a:ta -hihnassa tällä kertaa (a oli sen verta lähellä rataharkkaa joten olin ylivarovainen ihan vain kaiken varalta). A sujui ihan hyvin. Plus tein puomia, koira irti, toki (en kait mä muuten yksinään ois voinutkaan sitä harkata. Oisko puolet kerroista (about 6) etutassut oli maassa - eli priima suoritus - ja puolet kerroista koira oli kokonaan kontaktilla. Hieman ujous iski, enkä tohtinut kunnolla kannustaa sitä puomilla - ja toisaalta hihkua onnistunutta suoritustakaan... homma kaipaa pientä äänenavausta hallissa siis

Lisäilen mahdollisesti myöhemmin ratapiirrustuksenkin - ja ehkä tarkennan kommentointia.


Ei kommentteja: