keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Säikähdys ja hiontaa


Tiistaiaamuna kävin hakemassa Tuijan, Karkin & Maijan kyytiini ja ajelimme Auran majalle. Ottaessani koirat autosta (tulivat luvan kanssa, eli ei siinä mitään) Nemi ampaisi niin nopeasti katsomaan Karkkia & Maijaa että törmäsi (ilmeisesti) peräkoukkuun. Koira huusi ja hyppäsi saman tien takaisin takapenkille. Pienen sähläyksen jälkeen sain Merrin takaisin autoon ja Nemin auton ulkopuolelle, jotta pystyin tarkistamaan todelliset vahingot. Nemi ontui toista etujalkaansa. Tuija tarkisti koiran muttei löytänyt siitä mitään omituisuuksia, sitten kävelytin hetken koiraa.. joka oli kohta oma itsensä eli ei ontunut ja pomppi mua vasten eikä ollut moksiskaan. Onneksi selvittiin säikähdyksellä (toki tarkkailin koiraa lopun päivää mutten huomannut siitä enää mitään erikoista - kohelotohelo taas kerran meni vailla ajatusta täysillä johonkin ja tällä kertaa sitten törmäsikin..).

Käytiin ensin pururadalla (ei kovin puruinen) lenkillä ja sitten pistin Nemin autoon ja tokotin hieman Mersuliinin kanssa.

Ajattelin aloittaa ns helpolla eli liikkeestä maahanmenolla. Mutta mitä tekee koira? Se seisoo. Voi pyhäsylvi! Älä koskaan reeni pari päivää ennen koetta!
(sain mä onnistumisenkin lopulta aikaan ja tein vapaampia maahanmeno sulkeisia)

Seuraamispätkät menivät hyvässä kontaktissa, huonoin perusasennoin. Eli ei uutta uutisissa, muuta kuin olen tyytyväinen että kontakti riittää jo pidempiinkin seuruuksiin.

Otin muutamat kaukot, hieman oli yli-innokkuutta ilmassa. Palkkailin joko ekasta maahanmenosta tai maahan-istu. Eli en liikututtanut koiraa useampia käskytyksiä, jotta se ois sopivan rauhallinen.

Luoksetulossa otin muutaman läpijuoksun ja heittelin palloa, pienen tovin jo seisoo ennen kuin heitän pallon. Eli malttia on tullut vähän lisää. Saas nähdä millainen on sitten se koearpa.

Noudossa on edelleen yli-innokas hakemaan kapulaa. Eli varastaako noutoon vai otanko ylimääräisen käskyn paikallapysymiseen ennen hakua. Tuo kapulan mun eteen, kun tarttis lisä käskyn siihen että tois sivulle .. ja sekään ei suoraan ois priimaa. Joten toistaiseksi siis näin. Pitää säätää tätä sitten joskus.. (ei just nyt kun koe on yli-ylihuomenna).

Seisomista en ottanut jottei sekottus taas arvontaliikkeistä. Ne iänikuiset murheenkryynit.

Noh, onneksi tämä ei ole niin vakavaa..

Ei kommentteja: