perjantai 9. toukokuuta 2008

Lets Twist Again



Nemin harkat keskiviikkona, pihalla Martinniemessä tuhrusäässä (välillä sateli).



Ensin tehtiin tuo hankalan oloinen harjoitus eli esteet 1-13. Aloitettiin sillä, että saatiin homma toimimaan putkelle asti. Lähdin siis likeltä 2 hyppyä liikkeelle ja tein 2 esteen jälkeen valssin. Ajoitus oli tärkeä, kuinkas ollakaan.
Koira ei mennyt kertaakaan puomille vaan aina putkeen

Seuraava jännityspaikka oli saada koira pituudelle, koiruus kun valitse helposti putken jälkeen putken. Kun otin haltuunottoa (pysähtymättä itse!) niin sain koiran mukaani. Yhdellä kertaa koiruus tosin oli niin tottelevainen, että hyppäsikin pituuden sijasta vieressäni olleen muurin.
7 ja 8 kohdassa piti muistaa käskyttää kunnolla putkelle asti ennen kuin siirtyi jatkoasemiin jotta koira varmasti meni putkeen. Putken jälkeen tein -ekaa kertaa eläissäni - twistin. Hieman sitä piti kuiva-reeniä, mutta ihan hyvin se kuitennii meni
Putkeen N lähti hyvin, samoin loppuhypyille joissa harkattiin siis leikkausta.
Pieni-agi-Nestoriini oli taas taitavampi kuin luulinkaan

Sitten otettiin kontakteja. A.ta ensin hihnassa. Kun onnistui hyvin niin sitten irti. Eka irtiotto ei toiminut ollenkaan, onneksi Mari oli vartioimassa namia. Uusi yritys ja pieleen, mutta kun Mari hieman ärähti Nemille niin seuraava kerta menikin jo nappiin Tosin Nemi katseli ja odotti Marilta vapautuskäskyä palkalle...
Sitten otettiinkin jo hypyn kautta ja lopulta putken ja hypyn kautta a:ta. Tässä oli tärkeää mun äänenkäyttö eli ei viimehetken paniikki alastulokäskyjä eikä hötkyilyjä (vedätystä). Eli ei liikaa vaikeutusta koiralle kerralla.

Puomia otettiin myös ensin hihnassa ja irti. Irti ei toiminut. Joten nosteltiin Nemi kontaktin alastulon ylösosaan ja sitten otettiin siitä sitä loppua. Puomin kanssa siis vielä enemmän töitä tehtävänä. Toisaalta sehän on ihan luonnollista kun a:ta olen tehnyt (lähes) aina kun ollaan oltu kentällä. Muita kontakteja vähemmän.

Lopuksi vielä otettiin takaa -harjoitus (30-33), joka oli allekirjoittaneelle liian yksinkertainen eli vaikea ja Nemin väsyminen alkoi jo vaikuttaa asiaan. Mutta saatiin kuitenkin lopulta onnistumaan molemmin puolin (siis takaahypyn haku molemmin puolin). Toinen puoli oli onnistuneempi eli N hakeutui hienosti oikeaan suuntaan. Toinen meinasi mennä siihen, että koira kiersi koko esteen eikä hypännyt mua kohti ns takaisin.

Ei kommentteja: