torstai 15. toukokuuta 2008

Ilta Haukkiksella: seuraa johtajaa (osa2)


(osa1)

Varsinaisena asiana (paikallamakuun lisäksi) *Emma katsoi meiltä seuraamiset. Seuraaminen otettiin siis liikkuroituna. Merri meni tosi pitkään tosi hyvin ts yllättävän hyvin. Eihän se nyt mitään kympin seuraamista ollut, mutta pysyi mukana kuitenkin ja kontaktiakin taisi pitää aikalailla. Mutta just kun Emma sanoi, että palkkaa koira niin Merri lähti häröilemään... Siitäpä sitten koira uudestaan käskyn alle ja pientä pätkää jotta sain palkattua sen.

Kommentteja:
- musta kuulemma näkee selvästi, kun pelkään, että koira karkaa seuruu paikalta muualle (ei varsin yllättävää)
- korjaan itse koiran seuruu paikkaa ts liikun lähemmäksi sitä
- käännökset on huonoja, teen liian pyöristettyjä niistä

Parannusehdotuksia:
- koiralle ensin lyhyttä pätkää mistä palkkaus
(huom! koiran pidettävä koko ajan kontaktia!)
- ja sitten pidennettynä
- mieti etukäteen minkä mittaisen pätkän otat ennen palkkausta ja pidä mielessä missä palkkauksen vaiheessa ollaan menossa (ensin lyhyttä jonkin aikaa, sitten palkan siirto ns kauemmaksi)
- tavoitteena, että koira oppisi, että kannattaa odottaa innolla loppua jonka jälkeen superpalkka

Itsekseni reenailin kaukokäskyjä, jotka menivät heti hyvin joten en jankannut niitä enempää jottei tulisi yli-innokasta pomppimista. Hyppyä otin edes-takaisin hyppelynä. Hyvin herkässä Merrillä edelleenkin on esteen takana seisominen. Lisäksi otin käännöksiä (ja sivu & taakse askelia), jotka toimivat hyvin. Myös liikkeestä seisominen ja maahanmeno onnistuivat molemmat (seisomista otin enemmän kun se on ollut epävarmempi, maahanmenon vasta lopuksi kun välissä oltiin tehty muuta) tosi hyvin - pystyin myös liikkumaan koiran taakse eikä se hievahtanutkaan minnekään

*Olemme palanneet siis taas Emman ryhmään, E taisi koulutella mua & merriä tokoilun saloissa myös jokunen vuosi takaperin.


Ei kommentteja: