keskiviikko 27. helmikuuta 2008

Suoria putkia



Laiskuuttani lainasin eilisen agiharkan ratapiirrustuksen Daimin -blogista. Toivottavasti tällainen ryöstely sallitaan...


Satun ja Daimin blogi
Ensin tehtiin nuo numeroilla varustetut esteet. Aluksi ajattelin, että menisin vastaanottamaan putken kohille koiraa (vartalon kääntelyä sinne tänne), mutta se ei oikein sopinutkaan Nemille tai ajoitukseni ei ollutkaan kohillaan. Joten koiran jättö ykkösen taakse, itse pituuden taakse/paikkeille ja hyppelykäskytykset, haltuunotto ja kääntö putkelle ja leikkaus. Tuo toimi hyvin. Sitten vain ajoissa ölinää koiralle, jotta se älysi kääntyä minua kohti ja hyppäsi hienosti nuo hypyt 4 ja 5. Sitten koira oli jo menossa a:lle, koira kerkesi pistää etutassunsa a:n ylösmenolle - mutta kääntyi pois kun huusin sille/sitä.

A:ta tehtiin pari kertaa hihnassa, palkalla. Yksi suoritus oli vähän huonompi eli koira oli melkein maassa. Viimeinen suoritus olikin sitten loisto!

Seuraavaksi otin pujottelua palkalla hypyn kautta. Tätä sain jauhaa muutaman kerran, onneksi Kati oli vartioimassa sitä namia. Eli Nemi meni sukkana johonkin neljänteen väliin - koska mä en ois tajunnut ilman Katin neuvoa tehdä pientä haltuunottoa (ei siinä tarvinnut kuin kerran sanoa koiran nimi, jolloin se pikkaisen kiinnitti muhun huomiota ja haki sitten loistavasti pujottelun ekan välin) hypyn ja pujottelun välissä. Kun koira oli mennyt pujoon, niin mä pystyin juoksemaan sen rinnalla tai hieman ohitsekin (siis mun ja pujottelevan koiran välissä oli muutama metri, eli ihan liki sitä en ollut). Eikä koiruus vilkuillutkaan mun suuntaan.
Kun tämä toimi, niin otin hypyltä loppuun asti, niin että palkka odotti maalissa. Nemillä oli tietty hirmu kiire sinne maalille.. Joten pari kertaa meni tököksi kun mun asenne ei ollut kohdillaan eli käskytykset tarpeeksi napakoita siinä putkien luona. Mutta kun muistin haltuunoton ja jämäkän putki käskytyksen .. niin a vot! On se vaan loisto koira!

Toisena harjoituksena oli tuo abc-rata. Jonka putki-putki kohta oli meille hankala. Lopulta annoin Nemin valita kumman tahansa pään jälkimmäisestä putkesta ja siitä käskytys pujotteluun (jonka jälk. oli palkka). Tuo putki-pujo kohta meni ihan kivasti
A:ta en enää ottanut uusiksi vaan jatkoin rataa h-esteeltä eteenpäin. Tämä olikin varsin villiä, en tiedä mitä tein, mutta Nemi haki oikean putken oikean pään tosi hyvin! Ja sitten hypyn kautta palkalle.

Waude-vaude - jäipäs hyvä mieli reeneistä. Kiitoksia Katille kivoista harkoista ja mainiota hiihtolomaa!

Ei kommentteja: