maanantai 25. helmikuuta 2008

Nestori tokottaa


Sunnuntain toko puoltoistatunneistani käytin suurimman osan Nemin kanssa. Onhan mulla nyt kova homma saada Nemi jonkinlaiseen koekuntoon maaliskuun loppuun mennessä. No naama mutrulla me ei sinne kokeeseen mennä kumminkaan, kävi miten kävi ja oltiinpa millä tasolla tahansa menossa.

Harjoittelimme luoksetuloa, vasemmalle ja oikealle käännöksiä, askeleen-kahden seuruuta (mm ympyrää) ja paikallaoloa.

Luoksetulo meni ihan kivasti. Kuten myös seuraamiset, huomasi kyllä että noita lyhyitä seuruutuksia olen reenaillut paljonkin - Nemi oli tosi terhkakkaana ja pätevänä. Käännöksetkin meni ihan hyvin kun imutin namilla - pitäisi toki harkata enemmän niin ettei käytä namia niin paljon hyödyksi. Ts itseasiassa pitkään aikaan en ole kyllä namilla imuttanut, mutta tuntui että Nemi vaati sitä kun ei meinannut ensin keskittyä työntekoon...
Tein extra paikallaolon, kun oli joku väli että sai harkata mitä halusi. Taisin makuuttaa Nemiä kolmisen minuuttia. En mennyt niin kauas kuin alokkaassa mennään, mutta toisaalta en myöskään pysynyt paikallani ja aika likitte seurautettiin välillä joitain koiria. Mutta Nestori pysyi maassa kuin tatti - tai kuin Rantaplan

Lopuksi tehtiin vielä ryhmä paikallaolo. Siinä otin niin paljon etäisyyttä koiraan kun puolikkaassa hallissa pystyy. Nemi pysyi paikallaan ihan hyvin sen 2 min. (tai mikä aika olikaan, minen katsonut kelloa) Mutta sitten mokasin kun en palkannut koiraa maahan. Loppukäskytyksessä nousi liian aikaisten ylös - ja kun käskin maahan ja ootin tovin niin sitten ei noussut ollenkaan - käskyllä siis. Nuo loppuasennot ovat siis vielä epävarmoja Nemille. Mutta en ota siitä stressiä - jos muut jutut sujuu hyvin niin se on jo paljon se.

Ai niin, ja harjoiteltiin me seuraamista myös ihmiskoirallakin - eli pareittain leikittiin koiraa. Oli se kyllä vaikeeta koittaa seurata sitä toista. Aika huono koira olisin, ei olisi minusta toko kentille. Ja voi kyllä todeta, että kyllä nuo Nemi ja Merri hyvin lukevat mun eleitä - en vaan itse pystyisi samaan.


Ei kommentteja: