torstai 21. helmikuuta 2008

Arpomisliikkeet


Eilen käytin koiria taas yksitellen lenkillä, ja lenkin lopuksi tokoilimme hieman kotipihallamme.

Ensin olis vuorossa Merri, jonka suhteen olen miettinyt, että mitä ihmettä teen sen liikkeestä seisomisen kanssa. Kokeilin ensin vanhalla tyylillä, ensin toimi hienosti ja toisella kerralla arvontakone arpoi maahan menon. Joten ei muuta kuin harjoittelussa takapakkia. Ja ottamaan käsi avuksi näyttämään seisahtumista sekä itse hieman hidastaa / varmistaa, että koira varmasti tekee kuten haluan. Tähän nyt sitten otin käskyksi "sei", jonka toivottavasti muistan myös jatkossa (samoin kuin sen miten näytän kädellä).
Kun eihän tämä ongelma edes katoa mihinkään vaikka alokkaasta se puuttuva ykkönen saataisiinkin, jostain jollain ilveellä, ilman ko liikkeen hallitsemista. Vastassa se on sitten avossakin... *puuh*

Lisäksi tein pari luoksetuloa ja seuraamista täyskäännöksillä, lähinnä itseni takia, että osaisin kääntyä jämptimmin.

Nemin kanssa otin seuraamista, myös käännöksiä. Ja tulipa todettua, että olen ihan liian pitkään tehnyt sen kanssa lyhyitä pätkiä ja lyhestä pätkästä pysähtymisiä - ne se kyllä osaa hienosti. Mutta pidempään pätkään ei meinaa maltti riittää. Eli vaihtelevuutta harjoitteluun. Sekä mukaan myös juoksu-seuruuta, sitä on otettu Nemin kanssa tosi vähän.
Arpomisliikkeistä Nemille oli vuorossa maahanmeno, jonka se tekee periaatteessa ihan ok:sti liikkeestä -eikä edes karkaa paikaltaan / käskyn alta, mutta tarvitsee ripeyttä asiaan. Tähän pitää puuttua siis leikin kautta - kait.
Neminkin kanssa lopetin harjoittelun luoksetuloon, jossa se kyllä varasti ensin, joten palautin sen paikalleen ja varmistelin pysymistä ennen kuin kutsuin - jolloin se toimi ihan hyvin.



Ei kommentteja: