maanantai 4. helmikuuta 2008

Ryhmätreenit, toko



Jei, ehdin jopa Mersun ryhmätokoiluihin. Kerrankin. 

Tunnin aiheena olivat luoksepäästäväisyys, paikallaolo (matkan kasvattaminen), luoksetulon loppuasento ja liikkeestä seisominen.

Luoksepäästäväisyys tehtiin sekä kehäänmeno tarkistuksena että varsinaisena luoksepäästäväisyytenä. Kehäänmeno sujui ihan ok:sti. Mutta luoksepäästäväisyydessä Merri otti askelia kohti 'tuomaria'. Tuomari palasi takaisin ja tuli uudestaan kohti jolloin Mersu istui ihan hyvin paikallaan, palkkasin sen välittömästi tuon jälkeen.

Paikallaolo tehtiin minuutin mittaisena. Merri meni ihan hyvin maahan, ja pysyi siellä (olin kentän toisella laidalla) tarvittavan ajan. Palkkasin sen ensin maahan. Mutta kun siirryin vierelle niin koira nousi istumaan. Käskin takas maahan ja menin vähän matkan päähän odottamaan pari sekkaa, ja takaisin.. jos otin vähän välimatkaa koiraan ja käskin istua niin sehän istu, mutta tietty sinne kauemmas eli ei siirtynyt sivulleni. Otin vielä uusiksi, jolloin koira taas ennakoi sen nousemisen. (taisin päättää tämän kuitenkin onnistuneeseen suoritukseen, kun aikani vekslasin ts otin uusintoja loppuosasta liikettä)

Luoksetulon loppuosa. Tätä tein niin, että käskin koiran istumaan ja siirryin itse n2 metrin päähän ja kutsuin koiran luokseni 'tänne' -käskyllä. Enimmkseen Merri tuli ihan hyvin sivulle. Mutta muutamia kertoja myös epäröi ja jäi seisomaan mun eteen epävarman näköisenä (avo?). Joskus jos en palkannut sivulle  tuloa niin teki ens kerralla hieman toisin tai korjasi asentonsa pieleen.. että mitä ihmettä siltä nyt odotetaan jos ei tästä saakaan palkkaa (niin kuin yleensä).

Liikkeestä seisominen. Jee! Nyt Merri osaa sen. Ts ainakin eilen kaikki toistot onnstuivat. Enkä edes vilkuillut taakseni. Vaan luotin siihen ja koiruus jäi kun jäikin seisomaan. Tein riskipeliä ja kokeilin jopa kertaalleen sarjana: liikkeestä maahan, luoksetulo, liikkeestä seisominen -> ja ne kaikki onnistuivat hyvin!

Mutta jottei treenit olisivat tuntuneet liian positiivisilta niin seuraaminen takkuaa. Ts pysähtymisissä koira ei välttämättä istu. Ja se mielenkiinto, sen Merri menettää niin helposti... *huoh*

Ainiinjoo. Harkkasin myös kaukoja -istu-maahan- ja ne meni ihan kivasti. Tein pari kolme toistoa. Eikä Merri pomppinut minnekään.


Ei kommentteja: