torstai 10. lokakuuta 2013

PJT2

Toiset "pikajuoksutreenit" olivat toissapäivänä Raatin kentällä. Mä oon viimeksi käynyt ko paikassa sillon kun siellä vielä järjestettiin koiranäyttelyitä... Nemi on esiintynyt joskus kakarana siellä. Urheillut en oo siellä ikinä aiemmin. Tässä joskus kun aloin juoksentelemaan niin oon välillä ja toisinaan ajatellut, että ois kiva käydä juoksemassa jollain yleisurheilukentällä, mutta kun ei niistä tiedä että kuka niihin saa mennä ja millon niihin voi mennä ja niin pois päin, niin ei ole koskaan tullut käytyä. 

No, aattelinpa siis, että onpa kiva, että juoksennellaan siellä. Mutta kissanvillat. Yks kierros lämppäjuostiin ja sen jälkeen mentiin taka (ei katettuun) katsomoon tekemään porrastreeniä. Siis käveltiin yhden välin portaat alas (koutsi kerto tekniikkaa, miten käsien, vartalon ja jalkojen kuulus millonkin olla) ja sitten taas ylös. Sitten hölkättiin seuraavalle portaikolle ja sama homma. Jossain välissä ruvettiin loikkimaan portaita ylös niin, että joka toinen porras jäi välistä. Piti hieman hahmotella hommaa jotta sain sen tehtyä, mutta toimi se kuitenkin vaikka epäilyttikin. Sitten vaihdettiin juoksemiseksi se portailla ylöspäin meno. Sitten ois pitäny loikkia niin, että 2 porrasta jää väliin. Siihen en pystynyt, enkä myöskään siihen, että oisin loikkinut katsomossa penkiltä toiselle. Joten tein sitten vaan joko sitä perusporrasjuoksua tai niitä joka-toinen loikkia. 

Se portailu oli pelottavaa. Ei tukea, ei kaiteita. Välillä pelkäsin kaatuvani nenälleeni ja välillä selälleni. Mietin sitä, että portaat on mulle vähän sama kuin liukkaalla liikkuminen, että mä en vaan jotenkin luota siihen liikkumiseen ja jalkoihini.  

Porrasreenin jälkeen koutsin piti lähteä, ja se jätti meidät tekemään kiihdytysjuoksuharjoitteita. Vähintään viis kappaletta. Mä luulin, että viis-sarjaa, mutta toiset luuli toisin ja tehtiin yhteensä vain viis. Spurttien jälkeen hölkättiin taas yks kiekka jäähyttelyksi ja sitten venyteltiin tovi (omavalintaisia venytteitä). 

Tällä kertaa reenit kesti vain tunnin. 

Venyttelin vielä pikkasen kotona. Ilmeisesti se kannatti (koti tai juoksemisen jälkeinen venyttely tai sekä että), koska näistä harkoista en ollut ollenkaan kipeä. Tai no ollenkaan ja ollenkaan, joo, illalla nukkumaan mennessä oikee jalka oli hieman kipeä - sieltä mistä se yleensäkin rasituksen jälkeen on kipeä. Mutta mitään lihaskipuja yms ei ole näkynyt. 


Ei kommentteja: