tiistai 28. toukokuuta 2013

Reenejä(kin)

Viime torstaina mietin, että pitäisikö mun olla kotona Merrin kanssa vai mennä Nemin kanssa illalla agireeneihin. Tuolloin oli jo sovittu Merrin viimeisestä matkasta ja toisaalta tuntui, että minun kuuluisi viettää jokainen jäljellä oleva sekuntti rakkaan Merrin seurassa. Toisaalta näin, että koira tykkäsi vain pötkötellä ja olihan Eetu sen seurana. Niinpä lähdin Martsaan tuulettamaan ajatuksiani muutamaksi tunniksi. Ihmeekseni sain pidettyä pokkani enkä vuodattanut ainuttakaan kyyneltä reenien aikana, tai ylipäänsä Martsassa. Haikeus iski vasta kotimatkalla autolla ajaessani. 

To-illan aksat veti Anna. Ja hyvin vetikin. Ja minäkin jaksoin miettiä ohjauksia ja kuunnella neuvoja ja olla kutakuinkin niin kuin agireeneissä kuuluukin olla. Olosuhteisiin nähden saatiin varsin kelvolliset reenit aikaiseksi ja välillä sujui jopa tosi hyvin. 

***

Eilen illalla oli Nemillä tokoreenit. Kävin ensin kentällä, muttei porukka siellä ollutkaan vaan harkat olivatkin hallissa. Onneksi ryhmäläiset olivat normaalin hauskoja joten tunnelma ainakin oli sitä myöten kohillaan. Enimmäkseen reeneissä oli kivaa, mutta loppupuolella iski muutamat ajatukset päähän joista en meinannut päästä eroon

"miksi tämä ei suju, kun onhan se ennenkin sujunut - Ainiin! Se on sujunut Merrin kanssa."

"olin täällä viimeksi Merrin kanssa, kahdestaan muuten tyhjässä hallissa Merrin kanssa"

"tokoilu oli Merrille Se Juttu. Tokoilu on Merrin harrastus, ei Nemin"
(vaikka toki se on Neminkin harrastus, mutta Merri oli mun tokokoira ja Nemi on mun agikoira)

**

Mitä me sitten tehtiin? Jokku teki palkattomuusjuttuja (ne jokka ei ollu tehny sitä viimeksi). Joten sillä välin reenasin seuruuta (normi-hidas, pysäilyt ja liikkeelle lähdöt), jääviä, noutoa (pari pitoa ja enimmäkseen nostelua), luoksaria (vain pari kertaa) ja kaukoja. Nyt palkkasin voi-kaket suusta niin N ei tuijottanu niin mun käsiä. Noihin voi-kakeihin pitäisi keksiä jokku käsimerkit. Avo-kaket se osaa jo. Niitäkin tehtiin silti pari. 

Ohjatusti otettiin jotain huojutusta ts sivuaskellusta (sille oli joku termi jota en enää muista). Siis namilla ohjattiin koiraa että se liikkui kylki eellä. Toinen suunta oli Nemille helpompi, en muista kumpi. 

Sitten ois pitäny peruutella matalien rimojen yli. Ensin meni ihan jees ja sitten tuli totaalinen stoppi eikä homma sujunut yhtään. 
Jos sillä on joku kipu/jumi niin onneksi on se hieronta huomenna. 

Paikallaoloja. Niin että oltiin kolme koirakkoa rivissä, ja siis porukka kahdesa rivissä vastakkain ja tehtiin sekä istumiset että maassa olot niin että ohjaajat liikkuivat vastakkaisten koirien taakse. Ja palasivat eri koirien viereen kuin omiensa ja Jenni häiriköi yms yms. Yhdessä välissä Nemi vaihtoi asentoa, mutta enimmäkseen sen paikallaolo oli varsin mallikasta. 

**

Tänäiltana on sitten tiedossa hurlumhei-harkat. Eli se ryhmä mikä oli Merrin reenit. Voi-evl- harkat jonne toki menen Nemin kanssa kun kurssimaksun olen maksanut... Käyn nyt nämä muutamat jäljellä olevat reenit Nemin kanssa toksuttelemassa sekä ma että ti. Jatkossa en tietenkään hae kahta tokoryhmäpaikkaa. Just nyt tuntuu ettei tokotus muutenkaan inspiroi, mutta ehkä täältä "mikään ei nappaa" -fiiliksestä joskus vielä noustaan hitunen ylös päinkin. 


Ei kommentteja: