maanantai 7. tammikuuta 2013

Epikset

Uuden vuoden aaton aattona Active järjesti epikset Martsassa. Koska halusin harjoitella valokuvausta niin olin tyly activelainen enkä ilmoittautunut työntekijäksi kisoihin. Ihan omaa napaa vaan tuijottelin - eli kuvasin mölliradan ja jotain yleistä oleskelua - itseasiassa aika huonolla menestyksellä ei ollut uus putki vielä hanskassa enkä muutenkaan oikeen edelleenkään osaa käyttää fiksusti tota järkkäriä... 

Noh enivei. Nemi oli mukana ja ilmoitin sen kilpailevien radalle. Halutessaan radan sai ottaa uusiksi (ja maksaa toki uuden hinnan eli vitosen oli yhden startin hinta), mutta aluksi ilmoitin meidät vain yhteen starttiin. Juha Lehtikangas oli tuomarina (Juha reenii villakoira Sulon kanssa Nemin kans samassa aksaryhmässä - joka sinällään ei tietty liity epiksiin millään muotoa ;)).

Tällaisen radan oli Juha kehitellyt:


ja se rata oli siitä veikeä että puomin jälkeen radan sai suorittaa miten halusi loppuun. Kunhan viimeinen este oli tuo hyppy nro 20. Eikä samaa estettä saanut mennä montaa kertaa peräkkäin ja kepit piti vissiin suorittaa vähintään kertaalleen. Noh, minen ruvennut kehittelemään mitään erikoista eli menin ihan numerojärkässä. Menin vastaanottamaan kolmosen taakse, tonne sisäpuolelle rataa. Koira tais kirmata aalle heti eikä menny putkeen. Eikä pysähtyny aalle. Otin vissiin putkesta uusiksi. Ennen aata olevalla hypylle tuli varmaan joku syherö. Puomin lensi, otin uusiksi. Sitten hyvä kontakti. Sieltä käänty hyvin kepeille. Loppua en muista menikö hyvin vai huonosti. 

Oli kivaa. Päätin ottaa uusiksi. Uusinnassa otin vastaan seinän puolelta, edelleen kolmosen takaa. Sain koiran tuolla tavalla kyllä putkeen eikä se mennyt sinne aalle, mutta sitten en kerennyt ohjaamaan sitä seukki hypylle vaan siinä tuli tökkö. Koska puomi meni hyvin (en muista tuliko aasta viel läpi - jos tuli niin otin uusiksi..) niin päätin etten jatka rataa pidemmälle vaan karautan siitä suoraan maaliin ja palkkaamaan koiran. 

Episradassa rimat oli joko 55cm tai 60cm. Siis Nemi meni tuota viisviis versiota, myöhemmin starttaavilla koirilla rima oli viis senttiä ylempänä. 

ainiin, niitä episkuvia on tuolla: http://ruotsinlapparit.kuvat.fi/kuvat/Agility/Active+epikset+joulukuu+2012/ lisää ehkä tulee myöhemmin, tai sitten ei. 

Ei kommentteja: