maanantai 7. tammikuuta 2013

Vuosikatsaus

Tämä se on odottanut itseään. Kuuluu vissiin asiaan tehdä yhteenveto kuluneesta vuodesta ja suunnitella samalla tulevaa. Jotenkin olen paininut omien toiveideni, olettamusten, pettymysten, unelmien ja ties minkä kanssa enkä ole osannut oikein sanoiksi pukea asioita. Tai en ole tiennyt mitä lopulta edes haluaisin sanoa. 

Mitä tapahtui vuonna 2012?

  1. Näyttelyissä kävimme hyvin vähän. Vain erkkareissa ja Rauman KR:ssa. Pellossa keväällä Merri oli hienosti BIS3-vet ja Nemi VSP. Raumalla Nemi oli PN2 ja Merri ROP ja ROP-vet (ei käyty ryhmissä). Ja syyserkkarin aikaan Nemillä oli korvatulehdus (hiiva sellainen), joten se ei osallistunut ja Merriä jänskätti joten tuomari antoi sille EH:n. 
  2. Tokopuolella käytiin keväällä ja alkukesästä muutamissa kokeissa. Nemille hienosti kaksi alokasluokan ykköstulosta ja kaksi kolmostulosta samasta luokasta. Merrikin kävi pitämässä kivaa kahdesti tokokoekehän sisäpuolella, molemmilta kerroilta avo kolmostulokset. Voi luokka odottaa edelleen korkkaamistaan... 
  3. Agilityssä kisasin Nemin kanssa talvella ja sitten taas syksyllä. Huhti-elokuun välissä ei kisattu missään. Enimmäkseen haettiin hylkyjä. Suurimmalla osalla radoista oli todella kivaa. Syksyllä asiat osuivat kerran kohdilleen eli saatiin yksi merkintä kisakirjaan. 
  4. Hallilla kuljettiin enemmän ja vähemmän ahkerasti. Nemi oli koko vuoden agin valmennusryhmässä ja molemmat koirat tokottivat Jennin alaisuudessa. 
  5. Kesällä koirat olivat tuttuun tapaan mukana auto+telttaretkellä, tällä kertaa ajettiin merta edemmäs kalaan. Eli siis käytiin seikkailemassa ympäri Eurooppaa. 
  6. Syksyllä käytin koirat Otuksessa virallisessa sydänkuuntelussa (molemmilla terveet syrämmet eli ei sivuääniä) sekä koirat osallistuivat pompen-geenitutkimukseen (terveitä ovat siltäkin osin). 
  7. Osallistuttiin ruotsinlapinkoirien kokoontumisajoihin Kiimingissä lampaita paimentaen ja Kaskisissa jäljestäen metsässä ja pellolla
  8. Lisäksi Merri ja Nemi kävivät kolme kertaa Turussa osteopaatti Piiralla sekä muutamia kertoja hieronnassa Elp'illä Oulussa ja kertaalleen Matilaisen Suvilla Kiimingissä. 
  9. Sekä uivat kaksi kertaa koirauimala Vesipedossa Kiimingissä. 

Mitä suunnittelen vuodelle 2013?

  1. Enemmän näyttelyitä kuin mitä viime vuonna oli. Nemi täyttää keväällä kahdeksan. Ainakin joku kerta pitää ilmota molemmat koissut vetskuluokkaan. Ajatus on jännä! Ja sitten taas aattelen, että voihan se nyt viel jonku aikaa valioissa esiintyä... 
  2. Periaatteessa toiveena ois päästä Nemin kanssa tokon avo-luokkaan ja Merrin kanssa voittajaan. Eli jokunen koekäynti ko luokissa pitäisi olla vuoden päästä plakkarissa. 
  3. Agikisoja. Kivoja rallatuksia aina vaan. Pikkumaxista ei ole joko kisaamaan menestyksekkäästi tai nousemaan kolmosiin tai ties mitä kaikkea (aihetta voisin väännellä ja käännellä ees ja taas ikuisuuksiin asti, asiaa on pohdittu ja pätkätty..). Mutta lyhykäisyydessään homma on niin, että niin kauan kuin kisaaminen ja aksaaminen on Nemin kans kivaa ja sitä voidaan tehdä niin sitä tehdään. Ei sen kummempia tavoitteita enää ole. 
  4. Kesällä reissataan taas! Reittisuunnitelmia on laadittu. 
  5. Koiria huolletaan hieronnoin jne
  6. ja Vesipedossakin käydään ja toivottavasti ainakin Nemi tahtoisi sitten ens kesänä uida luonnonvesissäkin. 
  7. Toivottavasti koirat pysyvät terveinä ja porskuttavat ilonamme vielä pitkään :)

ps. en ole vielä ostanut tän vuoden agikisalisenssiä... 

Ei kommentteja: