perjantai 5. helmikuuta 2010

Reenulit


Nemin reenulit oli eilen. Neuvonantajana oli tällä kertaa Mikko.

Harkattiin pöytää - ! oho, sellainenkin este on olemassa. Milloin lie on sitä viimeksi otettu. Pistin pöyälle namin, jotta este veti puoleensa ja jotta sain koiran pysäämään. Ensin otettiin estettä yksittäin ja sitten vauhdista putken kautta. Toisin kuin Merri -varmaan ikuna- niin Nemillä saattaa olla niin kova vauhti, että vaikka se yrittäisi niin jarrutus ei toimi pöydällä vaan luisuu siitä yli. Joten hiastusta jo ennen pöytää niin hyvää tulee. Pöydällä pitäisi myös pyrkiä siihen että voi saman tien liikkua itse jatkon kannalta parhaaseen mahdolliseen paikkaan, ilman että koira häipyy pöydältä. Onneksi agissa tupla ja tripla käskytys on sallittua

Keinua yksittäisenä, ei tehnyt 2:2:ia mutta tuli reippaasti loppuun asti ja pysyi esteellä. Käytössä oli se puukeinu. Otin ohjatusti kontaktiosan kun halusin ne varpaat oikiaan paikkaan ja vahvistuspalkkailin koiruutta siitä.

Aata tehtiin pituuden kautta, ohijuoksuna ja takana leikkauksilla.

aita-rengas-putki -reeniä niin että renkaan kohilla ohjattiin eri tavoin, takana leikatan, vastaanottona ja normina yhtäaikaa menona.

Kääntämistä pituudelta. Siinä itselläni oli vähän hahmotusvaikeuksia. tätä otettiin myös putken kautta. Tein jopa pari jaakotusta siinä - ihan ihmeellistä, että koira lähtee suorittamaan esteen jaakottaessa ! Joku toinen samantalouden koira ei tod lähtisi!

Pujottelua ohjatusti ohjureilla. Ohjurit oli pujossa sekä alussa että lopussa. Nemi oli hihnassa kun eihän se syksyllä kerennyt ohjureihin tottua kun ne oli vain kerran tai pari. Palkka (nakki) ootti lopussa. Eka sönkötin itse, mutta näytti varmaan niin sekavalta, joten Mikko otti hihnan niin ei mennyt homma sen takia pipariksi. Alkupään ohjureihin Nemi tottui tosi pian ja vauhti kiihtyi loppua kohti, mutta sitten ikävät ohjurit olivat taas tiellä ja koira koitti hyppiä pois esteeltä. Ohjasin koiraa hieman kädellä ja kehuin kun meni oikein, joten rupesi tuo loppukin sujumaan. Lopulta kun homma toimi remmissä niin koira pääsi jo irti pujottelemaan. Selvästi Nemi mietti tuota loppua (se on niin hassu koira kun siitä näkee kun se oikeen kovasti tuumailee). Ja sitten otettiinkin jo hypyn kautta ja parin hypyn kautta. Siis aita-takaahyppy-pujo.

Lopuksi tehtiin vielä pientä rataa:

hyppy - rengas - (vastaanottovalssi) - putki - pöytä - kipakkakäännösvalssi - pituus - kauimmainen pää putkesta - pöytä - pituus - persjättö - rengas - aita ja a.

Ei kommentteja: