perjantai 12. helmikuuta 2010

Nemin ratareenit - torstaina 11.helmikuuta


Niin ne reenit. Kyseessä oli 22 esteen hyppyrata. Ei ihan mitään 1-luokan peruskamaa ollut se rata... vaikka ehkä se oli iisimpi kuin ti-ke -iltojen riemastus.

Aluksi tein siis pirkotuksen, joka ekalla kerralla toimi hyvin. Pääsin kakkosputkelle asti, jonne koira kosahti väärästä päästä sisään. Vekitys epäonnistui. Koutsi oli kummissaan mun pirkotuksesta ja liikkumisesta - joten oltiin sitten tohkeissaan tosta pätkästä tohon asti

Pirkotuksen uusintayritys meinasi mennä plörinäksi, Nemi rupesi häiriintymään sekä maassa istuvasta koutsista että verhon takaa tulleesta ryhmäläisestä. Jahka koiran pääkoppa oli taas kasassa ja ohjaaja hivenen ohjasikin koiraa -sieltä kaukaa- ottamaan sen (olikohan) kolmos hypyn niin homma taas rullasi. Kunnes unhottu tehdä valssi sinne toisen putken jälkeiseen hyppyosioon (ei eka hyppy vaan toinen). Sain koiran kyllä tulemaan ne kaksi hyppyä, mutta sen jälkeinen koiran linja oli niin pässi että koira livahti väärin taas putkeen. Jonka jälkeen pituudelle meno oli aikasta kurjasta kulmasta. Sain koiran kuitenkin sinne ja sitten renkaalle ja putkeen (tällä kertaa rata siis niin että renkaan jälkeen tosiaan paahdettiin sinne putkeen). Putken jälkeen oli kääntö hypylle eli koiraa piti huhuilla (jotkut fiksummat toki kertoivat koiralle ennen putkeen menoa että sen jälkeen käännytään) tulemaan hyppyä kohti. Jotenkin räpelsin sen hypyn ja siitä pari seuraavaakin hyppyä. Näistä jälkimmäinen ei tuntunut kovin hyvältä tai ei tullut kovin nätisti. Nyt oli kuitenkin hieman enemmän Taisteluhenkeä, jotta ohjasin koiran sille 17 (?) hypyllekin. Siitä koira putkeen, pussiin ja kepeille. Jäin tuossa kohtaa liikaa hidastelemaan joten koira väikötti että mihin kepeille?!? joten siinä tais tulla jotain sotkua. Keppien jälkeen leikkasin takana hypylle ja käänsin koiran maalihypylle. Mikä oli ehkä hieman tökkö. ts koira taisi ottaa yhen ylimääräisenkin hypyn siinä ohimennen...

Toisella, tai myöhemmällä jok tap, kierroksella se toisen putken jälkeinen valssikohta onnistui nappiin ja sain koiran kolmanteen putkeen oikein sisään. Neljännen putken jälkeisen hypyn yritin tehdä jollain ihmisnuolen tapaisella, mutta Nemi lensi vähän kauas eli niitä pysäyksiä pitää reeniä paljon lisää. Kuulemma olisi voinut onnistua paremmin jos olisin ollut pysäyttämässä/kääntämässä koiraa hypyn toisella puolen. Nyt olin kuitenkin jatkoa ajatellen paremmin sijoittunut joten ne pari seuraavaa hyppyä sujuivat paremmin. Putki-pussi kohdalla liikuin joutuisammin niin ehdin pujotteluunkin kunnolla auttamaan koiraa - tosin koiralla oli niin kova vauhti jotta sotkeentui ohjureihin ja rytmi katosi. Siitä sitten virheen korjauksella pujoon uudestaan ja kun koira oli vielä pujossa niin meikä teki valssia! (pujo oli nyt vähän hassusti niin että siitä ei ollut kuin metri tai korkeintaan kaks siihen rajaverhoon) siitä valssaten siis koira niille parille vika hypylle.

Jotta jollen nyt ihan heiniä hatusta syö niin toisen rallatuksen ainut virhe oli tuo keppisotkaannus. Ihan loppuun otettiin vielä putki-pussi-pujottelu jonka Mari palkkasi, jotta saatiin nuo kolme estettä menemään sujuvasti. Hieman hias oli vauhti kepeillä ts ei normia Nemi vauhtia mutta luulen sen johtuneen sekä siitä "seinästä" (aka verhosta) että siitä että Nemillä oli kaksi työntäyteistä aksa-iltaa peräperää.

Mutta olipahan hyvä agi-reeni viikko. Kiitti koutseille taas!

Ei kommentteja: