torstai 18. helmikuuta 2010

Korvaavaa pukkaa


Pääsin tiistaina halleilemaan oikeen kunnolla, ensin Nemin kanssa aksaa ja sitten Merrin kanssa toksaa [jos agista on väännetty aksa niin miksei tokosta toksa tai toksu? joten minä väänsin.. ]

Pääsimme kuokkimaan ryhmään, jossa oli originaaleina koirina yksi australianpaimenkoira ja yksi australian kelpie sekä toisena vierailevana tähtenä portugalinvesikoira. Heh. Aika maamaista meininkiä kun tuohon vielä lisätään ruotsinlapinkoira. Jo tähän aikaan päivästä näin huonot jutut... mitähän tästäkin seuraa?!

Reenulit koutsasi Mikko. Nemille hyppyjen korkeudet vaihtelevasti 45-55cm, ei ongelmia hyppäämisen kanssa.

Tehtiin hurjan näköistä rataharkkaa, vaikka kuulemma se ihan 1-2 lkan reeni oli. Tai ehkä mä enemmän mamoilin yhdistelmää me gurujen ryhmässä kuin just tuota rataa. Noh, hengissä ollaan vieläkin joten ...

Ekalla kiekalla kävi näin. (rata kokonaan kisanomaisesti läpi ja myöhemmin erheitten korjausta)

Aloitin radan 2-esteen luota, likeltä siivekettä ottamalla koiran vastaan (näitä vaikeita aloituksia, kumpi käsi aloittaa? oikealla koiran ohjaus ekan esteen yli), kolmosesta koira meni ohi ja sukelsi putkeen. Pussilla olin liian hidas joten sen jälkeen tuli pyörimistä. 8-9 hyvin, mutta ysin jälkeen tein valssin liian myöhään ja ihan väärään paikkaan, joten törmäsin kymppiin - joten yllättäin siitä ja seukki esteestä ei tullut mitään. Alunperin en ollut suunnitellut 9-10 väliin valssia vaan tarkoitus oli lähettää koira kepeille/sivuvientileikkauksena. Tai jotain. Mutta kun rupesi epäilyttämään tuleeko koira joko ohi kepeistä tai se on hankala työntää pöydälle joten päädyin siihen valssaukseen. Pujo hyvä, pöytä hyvä (ei lentänyt yli ja pysyi). Tällä kertaa varmaankin hyppy-putki ok (myöhemmin ei mennyt tossa kohtaa putkeen kun mä ennakoin itteäni muualle liian varhain), pujo ok. Ja hieno irtaantuminen 16-18. Tämä oli sarjassamme jänniä ohjauksia, kun lähetin koiran irtaantumaan ja valssasin samalla siellä 16/18 -kulmassa eli koira ei sännännyt muurilta putkeen kun en rynninyt muurin kohdalle säätämään mitään Keinu ok, lähetin renkaalle, takana leikkaus, koira putkeen ja puomille. Puomista tuli läpi! Voi vehnä! Just kun pari päivää sitten olin tehoreenannun kontakteja ja just puomi oli niin nätti että! Puomilta (jonka otin uusiksi ja sitten stoppi ok) irtosi loppuun hyvin.

Korjauksia kiekalla alku uusiksi. Painokkaampi käsky kolmoselle joten sujui. Ennen ja jälkeen pussia aiemmin liikkeelle, rohkeeta ohjausta. Ei tullut tökköä. Ja koira otti sen hypyn ennen pussia vaik en varmistellut sitä. Ehkä sitä joskus oppii luottamaan koiraansa. Ehkä. Pussin jälk hypyllä pieni ootos joten sain koiran irtoamaan jatkolle paremmin.

Sitten sitä valssi -kohdan (eli 7-11) hiomista. Eli lähinnä sitä että a)tein ajoissa valssin ja b)lähdin myös liikkeelle. Taas siis rohkeutta ja luottoa ja uskallusta Hetkeksi unhotin gurujen läsnäolon ja jopa KILJahdin (wAU!!) kun meni niin hienosti - koira pujoon. 

Vikalla kierroksella kielto tosiaan 14 putkelta ja taas karkasi puomilta. Muuten hyvä rata.

Tällä kerralla mieleen painuvimmat kohdat olivat siis:

- alku, 2:lta vastaan

- kipitystä 5-7

- lähetys 8-putkelle, eli vastaanotto valssi 9n takana!

- hyvät pujot molempiin suuntiin (ei ohjureita tällä kertaa)

- irtoaminen 16-18, valssi, ei karannut putkeen mutta teki hypyt

- lähetys keinulta renkaalle, leikkaaminen renkaan takana ja lähetys putkeen

- ylipäänsä hieno irtaantuminen esteille

- sekä ikävimpänä asiana puomilta karkaaminen

Ei kommentteja: