keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Sylkkäri ja muita juttuja


Onneksi meillä on mukava harkkaryhmä Nemin kanssa Activella. Viime aikoina olen lyöttäytynyt parcol-Summasen seuraan jäähyttely, ja eilen myös lämmittely, lenkeille. Hyvässä seurassa jutustellessa tulee käytettyä pidempiä lenkkejä (ja lenkkimaastoa vaihdellen) kuin ittekseen omissa ajatuksissa tallustellessa.

Eilisen treenin teemana olivat sylikäännökset ja välistä työnnöt, joita molempia harjoiteltiin abbout alla olevan piirroksen mukaisesti.

Tosin ihan aluksi treenittiin sylkkäriä yhden hypyn avulla. Jolloin tuli kyllä huomattua, että jos itse toimi hätiköidysti tai muuten "väärin" niin se kostautui välittömästi ja koira ei hypännyt siihen suuntaan (jos ollenkaan) kuin olisi pitänyt. Mutta kun itse lakkasin toimimasta väärin, niin Nemi toimi aivan loistosti!



Ensin sylkkäri. Koira jätettiin ykkösen taakse. Tultiin itse 1-2 väliin, ensin ohjattiin koira normaalisti hypyn oli koiranpuoleisella kädellä (=vas) ja sitten vaihdettiin kättä 2-hypylle (alunperin piti tässä kohtaa olla selkä estettä päin, mutta lopulta mä vaihdoin vain kättä jotta ylimääräsiltä peruutteluilta vältyttäisiin). Sitten pari askellusta sivulle, rauhallinen sylkkärikiepsautus kädellä ja ohjattiin koira hypylle.

Toisena harjoitteena välistä työntö. Niin, että ensin koira pysäytettiin ja palkattiin kakkosen eteen (nyt meikänkin piti kääntyä kuten muiden edellisessä harjoituksessa). sitten ohjattiin koira rauhallisesti hypyn yli ja lähetettiin se takaahyppynä kolmoselle. Josta otettiin se valssilla vastaan - muistaen itse ettei lähde liikkumaan tuonne putkelle päin (miten monasti vastaavanlainen ohjaus aiemmin on tullut tehtyä - onpa kumma että on hidasta ja koiran hyppylinja suuntaa minne sattuu kun ensin kertoo koiralle, että ollaan menossa tänne päin---vaikkei ollakaan).

Lisäksi saatiin itteksemme treeniä a:ta, rengasta ja pujottelua. Rengas jäi vähemmälle huomiolle, sitä otin vain muutamia kertoja - niin että olin vastaanottamassa renkaan takana - ainakin lyhyestä matkasta ei ollut mikään onkelma (olisikohan pidemmästä, kuten joskus kesällä?).
Pujottelu -kuvio sujui hyvin ja vauhdikkaasti. Sekä niin että tulin perästä kun koira sujahti vauhdilla pujoon, että niin, että odotin itse 1/3 matkalla pujosta ja niin että vedätin koiraa.
A meni joka kerta tosi hyvin. Myös niin, että kiersin vieressä olevan hyppyesteen koiran suorittaessa estettä - tällöin koira oli loppuasennossa hieman keskemmällä estettä (yleensähän se hieman puoltaa mun suuntaan ts on aika reunassa - nyt kun itse olin selvästi kauempana esteestä niin koira ei kuitenkaan ollut siinä laidassa aata vaan tismalleen keskellä kontaktipintaa/estettä)


Ei kommentteja: