keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Irtoaahan se


Maanantai-iltana Nemin treeneissä Jukka käytti hyödykseen Päivin laatimaa ratapohjaa (piirros tulossa kenties myöhemmin), ja harkassa sai totta totisesti juosta.

Rata alkoi muistaakseni kuudella hypyllä ja sitten se putki toisessa päässä hallia. Hypyt olivat kahden sarjoissa, siis kaksi aina samassa linjassa, niin että neljä ensimmäistä muodostivat jonkinlaisen suoran - olematta kuitenkaan suora. Joten en tuossa kohtaa osannut ajatella miten olisin saanut ohjattua Nemiä muuta kuin lähtemällä itse liikkeelle about kakkosen kohdalta. Eli enempää etumatkaa en saanut hankittua. Ensimmäisellä kerralla 2 esteelle työntö/näyttö jäi puolihuolimattomaksi, joten Nemi ei hypännyt sitä. Mutta voi pyhäsylvi - kuinka koiruus lensi sinne toiseen päähän hallia. Se todellakin i-r-t-o-s-i-! Minä jäin kauas taakse kun koira oli jo kaukana. Kutsuin koiran takaisin ja otin alusta uusiksi niin että ohjasin paremmin 2-hyppylekin. Putken kohdalla kuitenkin koira meni väärästä päästä sisään, koska käskytys oli myöhässä kuin mikä.

Putkelle menoa otettiin parin edellisen hypyn takaa. Niin että leikkasin kahden hypyn välissä. Ekalla kerralla rima tippui kun tässä-käsky tuli tiukasti hypyn päällä. Toisella (tai kolmannella) kerralla meni jo ihan kivasti.
Sitten ois pitänyt jatkaa a:n alle putkeen, mutta Nemi koitti mennä a:lle. Pari yritystä ja sain koiran sinne putkeen. Sitten hyppy ja takaisin aiempaan putkeen ja tällä kertaa tuolta a:lle. Aalla loistava pysähdys, just oikein, ja vapautus palkalle.
Siitä sitten hypyn kautta pujotteluun, jonne irtosi ihan hyvin. Pujottelun jälkeen muutama hyppy ja käännös (joka olisi saanut tulla aiemminkin, mutta ihan hyvin Nemi kuitenkin kääntyi sitten kun käänsin sitä - eli oma vikani kun en ollut ajoissa liikkeellä). Muutama hyppy, rengas ja maalihypyt.

Toisena harkkana otettiin vielä a:n alu-putki, hyppy, putki, a, hyppy ja lopetus kepeille. Tuossa kohtaa pujottelua ennen ollutta aitaa siirrettiin hieman, ja kun itse kiersin siivekettä niin vein kropallani koiraa keskemmälle kenttää jolloin se meni pujottelustakin ohitse. Mutta kun leikkasin takana esteiden vasemmalle puolelle niin vedin koiraakin siihen suuntaan ja pujoon meno onnistui huomattavasti paremmin.

Kivat fiilikset jäi näistä treeneistä


Ei kommentteja: