maanantai 17. marraskuuta 2008

Avo2 :)


Niin, sinne Tornion tokokoe-retkellehän starttasin la-aamulla 9 kieppehillä kotoa. En oikein tiennyt, että kauanko talvinopeuksilla ajo-aikaa pitäisi varata. Varsinkin kun uudella autolla en tohdi ohitella jos tiellä on yhtään lunta (Colt lähtee "heittelemään" herkemmin kuin Carisma). Köröttelin siis nätissä jonossa kohti Torkk:n hallia.

Kerkesin hyvin ilmoittautumaan ja lenkittämään koiria. Olin antanut niille aamulla aamuruuan kun ajattelin niiden olevan kiukkusia jos joutuvat päivällä kehään ilman syömisiä. Hetken tepasteltuamme Nemi onneksi kakkasikin, mutta Merri ei. Sen sijaan koirat kiskoivat innoissaan koska löysivät jänisten jätöksiä hallin likeltä

Sitten pistin Nemin takas auton peräosioon, vaihdoin Merrille tokopannan&-hihnan, otin noutokapulan kainaloon ja menin odottamaan avoimen luokan aloitusta. Merri kilpaili numerolla 15 ja oli toisen ryhmän ensimmäinen koira. Paikallamakuussa laitapaikka siis (ovelta päin vasen puoli eli verkkoseinä).

Tuomarina siis Allan Aula.

Paikalla
makuu 8

- Otin koiran liian varhain perusasentoon. Jossa Merri kyllä oli ihan sitkeesti, mutta just ennen käskytyksen alkua sen olotila herpaantui. Toisin sanoen tarvi toisen käskyn ennen kuin meni maahan. Piiloon marssiessa en vilkuillut koiraa, vaikka hieman mieli tekikin. Piilossa ollessa jutustelimme Paulan kanssa hieman hermostuneina. Ja hermostuneisuus sen kun lisääntyi kun liikkuri pyysi meidät takaisin. Siellähän ne ruotsalaiset pystykorvat istuivat sievästi vierekkäin. Minun onnekseni Allu kertoi (samoin kuin myöhemmin liikkuri ja pari muutakin), että Merri oli noussut istumaan vasta ajan täytyttyä - eli kun olimme tulossa pois piilosta. Toisin sanoen Allulla oli mulle hyviä uutisia vaikka mä jo pelkäsin pahinta.
Seuraaminen vapaana 8
- Mitä tähän nyt sanoisi? Tyypillistä Merrin seuruuta. Ote herpaantuu jossain vaiheessa.
Liikkeestä maahanmeno 7
- Nopeasti maahan, mutta mitä ihmettä, koira ei kestänyt sitä että mä menen sen taakse/ohi... kuten avossa ko liike kuuluu tehdä. Ei se ikinä treeneissä tuossa kohtaa nouse ylös... blaach.
Luoksetulo 5
- Ei tainnut edes aikoa pysähtyä. Jotain kait mää teen erilailla kokeessa kuin treenatessa. Toisaalta eihän se treeneissäkään aina pysähdy. Tätä pitää miettiä, että mikä tähän lopulta on se paras tapa toimia - ja muistaa kanssa se sitten jännittyneessä olotilassakin.
Liikkeestä seisominen 7
- Hip hei, se pysähtyi/seisastui! Ei toki kestänyt siellä takana käymistä, sen nyt tiesinkin. Mutta tämä oli positiivinen yllätys
Noutaminen 8
- Peijooni, karkasi kapulalle. Mutta vasta sitten kun kapula oli jo maassa/pysähtynyt. Toi reippaasti luo. Otinkohan kapulan samalla hetkellä kun liikkuri sanoi "käsky". Eli loppukaan ei tod priimaa. En muista mihin Merri tuli sen kapulansa kanssa (eteen vai sivulle). jännitys tekee muistamisen kanssa näköjään kepposet
Kaukokäskyt 9
- Tää on ihunaa , siis että Merri tekee kokeessa kaukot tosi hyvin. Napakasti ja pomppimatta/liikkumatta. Ainut virhe tuli siitä, kun palasin koiran vierelle ja sanoin "sivulle" niin se pysyi maassa (mikä sikäli mikäli on positiivinen seikka, että se ei ennakoinut perusasentoa mun palattua sen viekkuun). Vasta kun tajusin sanoa "istu" niin koira pomppasi heti ylös.
Hyppy 10
- Mitä tähän nyt sanoisi? Meni just niin kuin piti

Yhteensä 155pistettä eli 2.tulos. Ja täytyypi sanoa, että olen tosi tyytyväinen tuohon enkä jaksa jossitella (kovin paljoa) sitä että se oli vain viien pisteen päässä yköstuloksesta. Merrin kanssa on nykyään jotenkin kiva tokotella kun se vaikuttaa innostuneelta  tekemään (eikä ehkä ihan koko ajan ajattele vain sitä nakkia). Tuloksellisestihan mulla sen kanssa ei enää ole suurempia tavoitteita, en osaa kuvitella meitä voivoi luokkaan. Mutta toki kahden nollan jälkeen mieltä hivelee tuo pistemäärä koetuksesta. Täytyy treeniä lisää ja pohtia missä tokotellaan koemaisesti seuraavan kerran.


Ei kommentteja: