keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Sijaisuus


Koska Nemi otti ja aloitti juoksunsa niin Merri oli eilen Nemin sijasta Active-harkoissa. Ja kylläpä koira olikin innoissaan kun pääsi ko halliin! Niin monen monta kertaa se on vain odottanut autossa Nemin harkatessa ja lenkkeillyt Annalankankaan maastoissa. Mutta nyt Mersukin pääsi tositoimiin.

Tällä kertaa treenin teemana oli poispäinkäännöt. Jotka välillä sujuivat meiltä ihan hyvin, mutta jos ja kun piti vetää koiraa paljon toiseen suuntaan niin M jäi pyörimään/haukkumaan mun eteen eli jumi ihan totaalisesti. Näitä pitää kuivatreeniä Merrille paljon lisää jotta saan sen helpommin kääntymään.

Yhdessä kohtaa rataa ois pitänyt tehdä valssi ja sitten jatkoon se poispäinkääntö.. tein vaistomaisesti persjätön - joka sopikin meille siihen kohtaan paremmin. Tein sen paljon sujuvammin kuin sen valssin.

Lopuksi tehtiin rataa missä oli kolme aitaa vieretysten. Samoin kuin viikko sitten. Ja ensin siinä pitikin tehdä samat kuin viimeksi. Mitkä Merrinkin kanssa sujuivat ihan hyvin. Kun tultiin takaisin päin kyseisiä hyppelyitä niin oli vähän mietinnässä mitä kummaa mä nyt teen. Siis kun Merri toimii ihan eri tavoin kuin Nemi. Noh, sille riittikin sitten tutumpi ohjaustapa eli sellainen mihin olen tottunut ja meni ihan kivasti. Mutta sellainen ohjaus mikä Nemin kanssa ei tulisi kysymykseenkään.

Nyt sitten keskityn muutaman seuraavan kuukauden ajan käyttämään kaiken agilityintoni Merrin kanssa touhuilemisiin. Nemi palaa agilitykuvioihin vasta joskus keväällä.


Ei kommentteja: